CL Râmnicu Vâlcea, convocat de Gutău până îi sunt aprobate toate mofturile imobiliare

0
5879

A doua zi după ședința ordinară de miercuri, 28 martie, primarul Mircia Gutău a convocat din nou Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea, de data aceasta în ședință extraordinară care va avea loc luni, 2 aprilie. Motivul constă în obsesia edilului-șef de a cumpăra cu 2,144 milioane de euro, bani de la bugetul local, clădirea Socom SA de pe strada General Magheru, proiect de hotărâre care miercuri nu a fost votat de minim 16 aleși locali, așa cum prevede legislația.


În ședința de miercuri, Gutău a pierdut majoritatea confortabilă din consiliul local când se aștepta mai puțin, parțial și din cauze… naturale. Cei trei consilieri ALDE s-au abținut de la vot la mai multe proiecte de pe ordinea de zi, iar cei patru ai PNL au votat împotrivă (cu excepția proiectului care viza contractarea de către municipalitate a unui împrumut bancar de 25 milioane de lei). Apăsarea și-a spus cuvântul și la alesul PSD Valeriu Amza, care a fost nevoit să rezolve problema fix înaintea votării proiectului care viza cumpărarea blocului cu trei etaje aparținând Socom SA (societate controlată de “șeful” vânătorilor din județ, Ion Antonescu). Ochiul vigilent al secretarului Ionuț Didoiu nu a scăpat neobservată situația, consternând-ul pe primar, echipa și suporterii lui. Proiectul avea nevoie de votul a minim două treimi dintre aleși pentru a deveni hotărâre validă din punct de vedere legal, pentru aceasta fiind suficiente cele opt voturi ale PER plus cele opt ale PSD. Cum de la PSD au fost doar șapte, proiectul a fost invalidat. Rămâne de văzut luni dacă Valeriu Amza își va fi rezolvat problemele cu vezica, ori pur și simplu va fi convins de edilul-șef că tranzacția imobiliară chiar este oportună și neapărat necesară pentru buna desfășurare a activității administrației publice locale.

CL Ramnicu Valcea Proiect de hotarare achizitionare imobil Socom SA sedinta extraordinara 02 aprilie 2018

NOTA BENE! Mircia Gutău are credibilitate ZERO atunci când susține că vrea să cumpere clădirea cu pricina din cauza deficitului de spațiu de care dispune municipalitatea pentru servicii și direcții din subordine. În urmă cu un deceniu, același primar a păcălit Guvernul să-i cedeze clădirea și terenul fostului Restaurant Bulevard (fosta cantină PCR, situată peste drum de sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, între timp demolată de noul proprietar) folosind aceleași argumente. După ce a adus în patrimoniul public imobilul, l-a trecut rapid, tot cu ajutorul majorității absolute pe care o controla în CL, în domeniul public privat și l-a vândut unui întreprinzător privat.

LĂSAȚI UN MESAJ