N-o să-ți vină să crezi! Gutău propune CL Râmnicu Vâlcea prelungirea contractului de salubrizare cu Romprest :)

0
7145

Ce vrăji a mai aruncat în ultima vreme Mircia Gutău râmnicenilor… “Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale (Romprest Energy SRL, lider în asocierea cu Compania Romprest Service SA – n.r.) să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală!”, susținea administrația condusă de Mircia Gutău în urmă cu fix două săptămâni. Totuși, pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri, 28 martie, a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea a fost inclus și un proiect de hotărâre inițiat de primărie prin care se propune aleșilor comunității… prelungirea Contractului de delegare nr. 23.205/26.06.2015 “până la intrarea în vigoare a contractului de delegare atribuit de ADI Salubrizare, dar nu mai mult de 2 ani de la data respectivă”.


Dacă Gutău și aparatul propriu (sic!) au reevaluat calitatea serviciului de salubrizare prestat de Romprest în municipiul reședință de județ, ori dacă pur și simplu li se rupe (scuze pentru exprimarea neacademică, e impusă de… peisaj) de râmnicenii nemulțumiți, rămâne să explice ei în ședința legislativului local. Ședință în care, bineînțeles că nu vor fi emoții în privința validării proiectului, mașina de vot PSD-PER-ALDE funcționând ca unsă (n-am găsit altă rimă). Simpatică (a se citi jenantă) este, totuși, fenta politicianistă prin care edilul-șef aruncă răspunderea delegării acestui serviciu în responsabilitatea ADI Salubrizare, asociație care are un președinte, consilierul județean Victor Popescu, reprezentant al unui PNL care tocmai a rămas fără președinele ales la organizația municipală. Altfel, în mod normal, municipalitatea ar fi trebuit să se ocupe de treburi serioase, pintre care și pregătirea licitației pentru delegarea serviciului de salubrizare până cel târziu în august a.c., atunci când expiră contractul cu Romprest.

ADI Salubrizare are obligația de a lămuri situația înainte de ședința CL!

“Ca urmare a numeroaselor sesizări transmise prin intermediul reţelelor de socializare referitoare la starea deplorabilă în care se aflau multe puncte de colectare a deşeurilor gestionate de Romprest Energy, luni, 12 martie, inspectorii zonali coordonaţi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au derulat o acţiune de control la cele aproximativ 200 astfel de spaţii din municipiu. Din păcate, cele sesizate s-au dovedit a fi adevărate, constatările în teren relevând faptul că, în aproape 90% din cazuri, Romprest Energy nu şi-a îndeplinit atribuţiile, punctele de colectare fiind negolite, iar unele din acestea de-a dreptul îngropate în mormane de gunoi. În această situaţie, în temeiul HCL nr. 278/2015 privind actualizarea Regulamentului de salubrizare a municipiului, au fost aplicate, doar într-o singură zi, 8 amenzi fiecare în valoare de 1.000 de lei. Acţiunea de control a modului în care această societate comercială îşi face treaba în Râmnicu Vâlcea şi respectă prevederile contractuale va continua, iar orice alte abateri de acest fel vor fi drastic sancţionate. Cetăţenii municipiului sunt rugaţi să sesizeze cu promptitudine toate aspectele negative derivate din activitatea de ridicare a deşeurilor de la punctele de colectare prestată de Romprest Energy pentru a le putea sancţiona corespunzător. În acelaşi timp, doresc să îi asigur pe toţi locuitorii Râmnicului că, încadrându-ne în prevederile contractuale şi în contextul legislativ în domeniu, Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală!”, se arăta în comunicatul primăriei de acum două săptămâni. Mai multe, nu credem că are rost să mai comentăm. Vom încerca să revenim cu un punct de vedere de la ADI Salubrizare Vâlcea. În rest, lăsăm documentele să “vorbească”.

32 Proiect de hot prelungire Contract delegare activitati serviciu salubrizare Romprest

Nota Bene! Pe ordinea de zi a ședinței CL, una neobișnuit de stufoasă (46 de proiecte și alte câteva zeci de anexe) au mai fost incluse și alte hotărâri de interes major pentru râmniceni. Dacă nu vor reuși colegii din presa locală să le evidențieze pe toate, le puteți descărca de pe siteul primăriei – www.primariavl.ro.

Contract Primarie Romprest

LĂSAȚI UN MESAJ