“Scurtcircuit”, premieră de gală în Râmnicu Vâlcea, la Cinema “Geo Saizescu”

0
1843

Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea și Cinematograful “Geo Saizescu” vă invită miercuri, 7 martie, de la ora 20.00, la premiera de gală de la Râmnicu Vâlcea a filmului “Scurtcircuit”, în regia și producția lui Cătălin Saizescu, la Sala Cinematografului “Geo Saizescu”, eveniment care se va bucura de participarea producătorului și regizorului și a unor actori din distribuție.


Lungmetrajul “Scurtcircuit/ Fault Condition” a fost premiat pentru realizări artistice remarcabile la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Shanghai. Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie a Maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei. Pentru realizarea sa de excepție, filmul a primit “The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A, extrem de important. De altfel, acesta a fost și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival. Premiul Festivalului de la Shanghai a fost acordat “pentru curajul de a aborda drame contemporane, pentru abilitatea de a combina perspective diferite ale aceluiaşi adevăr”, după cum a motivat juriul. Peste 90 de actori aduc povestea tragică pe marele ecrane, dintre care: George Ivașcu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Take Florescu, Oana Ștefănescu, Maruca Băiașu, Manuel Nicolae, Georgiana Saizescu, Dorel Vișan, Ionel Mihăilescu, Adrian Văncică, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Valentin Popescu, Doru Ana, Andras Demeter, Gabriel Spahiu, și mulți alții. “Ideea de scurtcircuit pe care am lansat-o, nu se referă doar la un scurtcircuit electric care a născut o tragedie, ci se duce în ideea de a scurcircuita o mentalitate bolnavă, părerea mea, care trebuie însănătoșită și anume faptul de a ne asuma anumite lucruri și de a nu da întotdeanuna vina pe alții pentru că este foarte important să conștintizăm rolul nostru în societate și cum putem să o transformăm într-una mai bună. Și aici, există un proverb care zice că dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine. Și cred că noi suntem cei care crează sistemul. Noi suntem, oamenii, până la urmă, și trebuie să ne ducem într-o introspecție și să realizăm că noi putem să creem o lume mai bună prin simplul fapt de a ne asuma o responsabilitate”, a declarat regizorul și producătorul Cătălin Saizescu.

Programul de difuzare în Râmnicu Vâlcea

Fiecare spectator care va achiziționa un bilet al acestui film va da o șansă în plus copiiilor născuți prematur. Program de difuzare (Cinematograful „Geo Saizescu”):
miercuri, 7 martie, ora 17:00 (sold out-bilete vândute), ora 20:00 (Premiera de GALĂ, Rm. Vâlcea); joi, 8 martie, ora 20:30; vineri, 9 martie, ora 17:00; sâmbătă, 10 martie, ora 17:00; marți, 13 martie, ora 20:00; miercuri, 14 martie, ora 17:00. Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, în cadrul proiectului Cinefil, își propune pe lângă difuzarea filmelor în mod constant la Cinema „Geo Saizescu” și proiecția spre vizionare a unor filme de artă din cinematografia națională și internațională pentru publicul cinefil vâlcean. Scopul proiectului fiind ca pe viitor să se prelungeacă axa cinematografică a TIFF: Cluj-Sibiu-Râmnicu Vâlcea. Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea, Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și Cinematografului “Geo Saizescu”, urmăriți: http://www.arieltheatre.ro; https://www.facebook.com/teatrul.ariel; https://www.facebook.com/primariavl; https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl.

LĂSAȚI UN MESAJ