Conducerea DRDP Craiova promite că va face în curând reparații la drumurile pe care le administrează. Din sezonul de schi prea mult nu mai este, așa că șansele diminuării pierderilor generate de indolența autorităților rămân minime.
Duminică seară (4 martie), realizatorii apreciatei emisiuni “România, te iubesc!” au evidențiat pe Pro TV, din nou, situația domeniilor schiabile în care s-au investit sute de milioane de euro, mare parte fonduri publice ale statului, dar lăsate neterminate, ori administrate execrabil de autorități. De asemenea, au arătat și imaginea de ansamblu a relementărilor urbanistice lipsă, a infrastructurii de acces, cazare, alimentație publică și chiar a rețelelor electrice subdimensionate față de capacitatea instalațiilor exploatate, spre exemplu, la Ski Resort Transalpina (SRT) Vidra.
Voineasa, staţiunea care a costat 40 milioane euro, dar nu are drum, hoteluri sau destul curent
“(…) Şi dacă domeniul schiabil este deschis, turiştii mai întâmpina o problemă – accesul în staţiune. Cel mai uşor să ajungi la Vidra este dinspre Sibiu sau Vâlcea, dar dacă te încumeţi să cobori dinspre Petroşani, rişti să-ţi petreci timpul în service, nu pe pârtie. «Este într-o stare precară şi se va înmuia drumul şi nu vor mai veni turişti de pe tot ce înseamnă Banat, Transilvania, Maramureş veneau pentru că îşi strică maşinile. În 5 ani de zile nu s-a făcut drumul naţional. Este drum naţional, nu un drum de ţară. Este păcat. Noi vrem să facem turism că austriecii, dar nu facem ca austriecii şi nu gândim că austriecii» (declarație a lui Dan Faur, administrator Acomin – n.r.) Şi dacă ajungi în Vidra şi vrei să stai mai mult, cu greu găseşti locuri de cazare. Voineasa, altădată perla turismului sindical, este în paragină. Statutul proprietăţilor este incert, luptă între diferitele confederaţii sindicale pentru staţiunile construite din cotizaţiile românilor au dus ca, după 28 de ani, clădirile să arate ca după apocalipsă”, arată colegii de la Pro TV.
Conducerea DRDP consideră că a asigurat condiții optime de trafic
Trebuie spus, însă, că accesul rutier la SRT este obstrucționat sever de starea carosabilului și pe porțiunea Voineasa-Vidra (aproximativ 29 km) a DN 7A. Și asta de mulți ani, nu de ieri, de alaltăieri. Vineri și sâmbătă (2, respectiv 3 martie) a venit rândul unor craioveni iubitori ai sporturilor de munte să se declare scandalizați de condițiile asigurate de administratorii arterei care duce la Ski Resort Transalpina, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, componentă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pe cea mai mare parte, așa cum demonstrează și fotografiile și filmările realizate de ei, asfaltul de pe DN 7A este vălurit și crăpat, iar pe unele porțiuni s-au format deja adevărate capcane rutiere. Culmea, tot vineri s-a găsit și conducerea DRDP Craiova să încerce a liniști spiritele, promițând intervenții rapide pe șosele printr-un mesaj sec postat pe pagina de Facebook a instituției: “Pe mai multe drumuri naționale, administrate de DRDP Craiova, au început să apară gropi din cauza materialului antiderapant folosit pentru deszăpezire și asigurarea unor condiții optime (?!?) de trafic, ne cerem scuze participanților la trafic pentru aceste probleme. Din dispoziția directorului general regional, Bogdan Bratu, se va interveni în cel mai scurt timp cu mixtură stocabilă, ce poate fi folosită la temperaturi joase, iar când temperaturile vor permite se va începe turnarea de covoare asfaltice sau reparații permanente cu mixtură asfaltică”. Să-i spună cineva directorului Bratu că vremea s-a stabilizat suficient, cel puțin pentru zona străbătută de DN 7A, iar intervenții precum cele promise nu vor face decât să irite și mai mult șoferii. Din imagini se poate observa că drumul are rigole subdimensionate și necurățate, drumarii mulțumindu-se să elibereze un… firicel de trafic rutier și cam atât. De asemenea, credem că este evident că apa s-a infiltrat puternic și în platforma drumului.
Citiți și: