Școli închise în trei localități din Vâlcea din cauza condițiilor meteo, anunță CJSU. Utilajele drumarilor intervin în continuare pe șosele.

0
2352

Ca urmare a situaţiei meteorologice din ultimele zile (ninsori temporar abundente), la nivelul judeţului Vâlcea au fost suspendate cursurile şcolare în 3 localităţi, respectiv Stoileşti (două unități) și Runcu (toate trei pentru ziua de 28 februarie 2018) și Lădeşti (pentru 28 februarie și 1 martie). Pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se intervine cu utilaje pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea. La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră, nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică ca urmare a situaţiei meteorologice.


Având în vedere prevederile Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017-2018, al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, urmare a situațiilor aflate în dinamică, din cauza efectelor fenomenelor de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol , luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează că, în perioada 26.02.2018 – 27.02.2018, ca urmare a ninsorilor înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea, s-a intervenit pentru menţinerea reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale într-o stare de viabilizare corespunzătoare. Pe reţeaua de drumuri naţionale, în lungime totală de 482,5 km, s-a intervenit cu 65 utilaje şi  701 tone material antiderapant (685 tone sare, 12 tone produs ecologic şi 4 tone clorură de calciu), în activitatea de deszăpezire fiind angrenate un număr de 109 persoane. La această oră partea carosabilă este parţial acoperită cu zăpada până la 1 cm, cu excepţia următoarelor drumuri naţionale, respectiv: – DN 7A, km 0+000 – 86+601 Malaia – Limita jud. Hunedoara, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă de 1 – 2 cm; – DN 7D, km 0+000 – 31+360, Câineni – Limita jud. Argeş, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1-3 cm; – DN 65 C, km 40+000 – 111+400, Bălceşti – Horezu, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 2 – 4 cm; – DN 67B, km 47+400 – 112+766, Obislavu – Drăgăşani, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 4 cm. “În seara zilei de 26 februarie, în intervalul orar 19.45-20.45, s-a dispus restricționarea traficului de tonaj (peste 7,5t), pe DN 7, din cauza condițiilor meteo, pentru facilitarea intervențiilor de deszăpezire, în județul Vâlcea și Argeș. Astfel la limita între județele Sibiu-Vâlcea și Vâlcea-Argeș, s-au instituit dispozitive de dirijare a traficului și îndrumare a conducătorilor auto în zonele special amenajate staționării acestora. Pe reţeaua de drumuri de interes local se intervine cu utilaje de către autorităţile locale, la această oră circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se intervine cu utilaje pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare. La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră, nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică ca urmare a situaţiei meteorologice”, se mai arată în comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ