Maria Mazilu, locul 18 după primele două manşe ale probei de skeleton la JO de la PyeongChang

0
1309

Vâlceanca își poate îmbunătăți și mai mult performanța, ultimele două manşe ale acestei probe urmând a avea loc sâmbătă, 17 februarie.

Inimoasa vâlceancă Maria Marinela Mazilu și-a îmbunătățit vineri, 16 februarie, performanța la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud) ocupând după primele două manșe cel mai bun loc din carieră, de până acum, 18,  din 20 de sportive calificate. La anterioarele două Olimpiade Albe, sportiva legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei se clasase pe locurile 19 (2010, Vancouver – prima participare a unei sportive din România la o astfel de probă a JO), respectiv 20 (2014, Sochi).

Echipamente personalizate cu lupul dacic și colții de vampir

La general, conduce germana Jacqueline Loelling (1:43.86), urmată de austriaca Janine Flock (1:43.88) şi de britanica Lizzy Yarnold (1:43.96). Mazilu este la două secunde şi 92 de sutimi de lider. Ultimele două manşe ale acestei probe vor avea loc sâmbătă, 17 februarie. Perfomanța de până acum e cu adevărat una notabilă, care o menține pe tânăra vâlceancă în elita mondială a disciplinei, cu atât mai mult cu cât, de ani de zile, campionatele naționale ale României, pe care le domină copios, la fel ca și la probele de sanie și bob, se desfășoara în Austria, la Igls. “Antrenamentele oficiale (de miercuri, 14 februaie – n.r.) au fost foarte dificile, pentru că este prima oară când sunt pe pârtia aceasta și a trebuit să fiu foarte atentă la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborâri. Mult prea puțin pentru a cunoaște o pârtie. Dar, eu sper sa merg cât mai bine în concursul oficial. Nu se știe ce va fi, cine câștiga, cine pierde, pentru că este foarte dificilă pârtia. Sunt foarte multe porțiuni un de poți greși, pierzând timp. Eu mă bucur că sunt aici, pentru ca la skeleton este foarte greu să te califici. Sincer, pe mine m-ar avantaja ca temperatura să fie cât mai joasă, pentru că avem patine pentru gheaţă dură. Azi a fost o gheaţă mai moale şi s-a cunoscut. Eu voi concura seara şi sper să fie frig”, a declarat miercuri Maria Marinela Mazilu miercuri, citată de cosr.ro. Maria Mazilu a surprins și prin decizia de a-și personaliza, sania și casca, un prieten desenându-i pe ele cu lupul dacic, respeciv colții unui vampir, ambele simboluri având un puternic impact vizual.

LĂSAȚI UN MESAJ