BOMBĂ! Conducerea ISJ Vâlcea continuă să-i facă poftele lui Gutău și-i anunță pe profesorii de la “Henri Coandă” și Oltchim… să-și cam caute de lucru!

0
21474

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE! Răzbunare perfidă a primarului Mircia Gutău și a conducerii ISJ Vâlcea pe zecile de profesori și sutele de elevi și părinți care se opun cu toate armele legale desființării Liceelor Tehnologice “Henri Coandă” și Oltchim din Râmnicu Vâlcea! Vineri, 16 februarie, conducerile și cadrele didactice de la cele două unități de învățământ au primit de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea o veste care le-a venit ca o leucă în cap, la propriu. În ciuda asigurărilor adormitoare date recent de primarul Mircia Gutău, potrivit cărora s-ar fi renunțat temporar la desființarea celor două unități școlare, anunțul transmis de inspectorul școar general Andra Bică arată, de fapt, negru pe alb, contrariul, astfel că majoritatea profesorilor ar trebui să-și cam caute de lucru.


“Vă aducem la cunoștință că, până la data de 27 februarie 2018, trebuie să depuneți dosare privind etapa de restrângere de activitate, la secretariatul unității la care sunteți titulari. Dosarele vor conține toate documentele prevăzute de cererea de transfer pentru RESTRÂNGERE de activitate/pretransfer consimțit între unități de învățământ, anexa la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învățământul preuniversitar în anul școlar 2018 – 2019 aprobată prin OMEN nr. 5.485/13.11.2017. O comisie numită de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea va evalua dosarele dumneavoastră. Vă rugăm să vă încadrați în termenul menționat mai sus”, se arată în adresa nr. 784/16.02.2018 transmisă de ISJ sub semnătura inspectorului școlar general Andra Bică.

ISJ Vâlcea, mumă pentru interesele politicienilor, ciumă pentru profesori

Practic, în lipsa intervenției ministerului de resort, se merge mai departe ca tăvălugul cu planul impus de Mircia Gutău și însușit fără să clipească de Andra Bică și colegii ei din CA al ISJ Vâlcea, de desființare a celor două licee. Conform legislației și altor norme în domeniu, restrângerea de activitate înseamnă că la nivelul unității de învățămant nu se poate constitui norma de predare a cadrelor didactice titulare, deci, practic, desființarea posturilor. În urma depunerii dosarelor, conform Metodologiei privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul 2018-2019, aprobată prin OMEN nr. 5485/13.11.2017, se va realiza o ierarhie a acestor profesori în funcție de care vor primi o decizie de numire pe post într-o altă unitate de învățămant, dar asta doar în cazul în care vor avea șansa să existe acele ore la alte școli. Ori, în proporție de 90%, ele nu există! În 14 decembrie 2017, primarul Mircia Gutău și-a validat cu ajutorul majorității pe care o are la discreție în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea o hotărâre privind desființarea (asta înseamnă, cu adevărat, “reorganizarea prin divizare totală”) celor două licee, asta după ce și ISJ Vâlcea emisese (total netransparent și cvasiilegal) o hotărâre de CA în acest sens. La Liceul “Henri Coandă, edilul-șef intenționează să mute profesorii și elevii Liceului de Arte, dar și o parte din clasele de școală primară și gimnaziu de la Liceul “Matei Basarb”, iar Liceul Oltchim este vizat de obsesia primarului de a impune (ilegal, în lipsa unei Hotărâri de Guvern însușită și de Ministerul Educației Naționale, adevăratul proprietar) un schimb Universității din Pitești pentru cele 24 de hectare de teren și clădiri situate la ieșirea din Râmnicu Vâlcea spre Vlădești-Băile Olănești (fosta Unitate Militară). De altfel, reprezentanții unității de învățământ superior recunosc că instituția NU poate accepta un schimb imobiliar fără acordul Ministerul Educației Naționale, fiind, teoretic, doar administrator al terenului de la ganița administrativă cu comuna Vlădești. De asemenea, conducerile Liceului Oltchim și Universității din Pitești au convenit miercuri, 7 februarie, chiar să colaboreze  pe viitor, în interesul învățământului, precum și cel comun al comunității vâlcene și al celor două unități de învățământ.

Angajații MEN, terorizați de insistențele recidivistului Gutău pentru schimbul imobiliar

În ce privește schimbul imobiliar dorit de Gutău (“Liceul Oltchim pentru Unitatea Militară”), trebuie spus că mulți înalți funcționari din Ministerul Educației Naționale, dar nu numai, sunt de-a dreptul terifiați de insistența edilului vâlcean (“dacă facem cum vrea el, e caz de pușcărie”, s-ar fi spus curând într-un birou important din minister) și că, în acest moment NU exisă acordul tuturor părților, așa cum a susținut mincinos Mircia Gutău în cadrul “dezbaterii publice” pe tema bugetului local de miercuri, 7 februarie a.c., dar și cu alte prilejuri publice. Mai mult, Mircia Gutău este acuzat public că ar avea un antecedent grosolan și de… deturnare de patrimoniu, aceasta fiind denumirea plastică a infracțiunii până în 2014, când au intrat în vigoare noile Coduri Penal și de Procedură penală. În 2007, Mircia Gutău a convins Prefectura Vâlcea să întocmească împreună cu Primăria Râmnicu Vâlcea un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Executivul să cedeze administrației locale terenul și clădirea fostului Restaurant Bulevard din centrul municipiului, motivând că administrația locală duce lipsă de spațiu pentru asigurarea condițiilor propice de muncă ale propriilor angajați. Vasile Blaga, ministrul PDL al Administrației și Internelor din acea vreme, și-a însușit demersul inițiat de colegul său de partid Gutău. Numai că, în doar câteva luni de la emiterea actului normativ, Primăria Râmnicu Vâlcea a vândut terenul și clădirea respective unei importante și cunoscute societăți comerciale locale, contra a aproximativ două milioane de euro. Paradoxal totuși, dacă, până la urmă, Executivul va emite o Hotărâre de Guvern prinvind schimbul dintre Universitatea din Pitești și Liceul Oltchim, cele două unități de învățământ ar putea funcționa împreună, conform protocolului semnat de părți în acest sens, în actualul spațiu al liceului. Dacă pentru profesorii de la Liceul Chimic mai există această speranță, pentru cei de la Mecanic II (vechea denumire a Liceului “Henri Coandă”) nu există alternativă reală de moment.

LĂSAȚI UN MESAJ