Romulus Bulacu: Statistica guvernării PSD anunță un an dezastruos

0
1540

Senatorul PNL Romulus Bulacu prezintă bilanțul sec al coaliției PSD-ALDE după un an şi o lună de guvernare: două guverne date jos de propriile partide, trei premieri, trei programe de guvernare diferite, colaps economic, ordonanţe retrase, haos în justiţie, cetăţenii în stradă. Din 724 de măsuri asumate în programul de Guvernare, PSD a reuşit contraperformanţa de a realiza doar 33 de măsuri (5%), de a îndeplini parţial doar 96 de măsuri (13%), iar restul de 595 (82%) sunt neîndeplinite.


“Din păcate pentru țara noastră, într-un singur an, guvernarea PSD – ALDE a bătut record după record, reuşind să distrugă toate perspectivele pozitive și să transforme administrarea țării dintr-un automobil al cărui motor pornea la prima cheie într-un «trabant» fără viteze de dezvoltare, condus fără direcție, haotic, când din laboratoarele situate în Kiseleff, când de la Palatul Victoria. Atât în plan extern cât și în interiorul țării, încrederea că România se îndreaptă într-o direcție corectă este la cote minime. Conform celor mai recente sondaje, aproape 80% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Rata sărăciei continuă să fie ridicată. Una din patru persoane, adică peste 5 milioane de români, sunt sub pragul sărăciei.  Statisticile mai arată că 1 din 9 români părăseşte ţara. Coaliția PSD – ALDE a câștigat alegerile din 2016 cu un program de guvernare care promitea românilor un nivel de trai mai bun prin majorarea salariilor și pensiilor și, în același timp, o reducere semnificativă a taxelor și impozitelor. După un an de guvernare PSD – ALDE, cei care au îndrăznit să creadă în promisiunile lor electorale au constatat că cele mai multe dintre acestea s-au dovedit a fi minciuni. Ba mai mult, chiar au fost adoptate măsuri contrare programului de guvernare anunțat. Preţul alimentelor este în continuă creştere, cursul valutar urcă vertiginos, la fel ca preţul utilităţilor, combustibilului, creditelor şi inflaţia. Programul iniţial al PSD a devenit o fraudă, poate cea mai mare fraudă electorală din istoria postdecembristă. Guvernul Dăncila anunţă un dezastru pentru România, fiind unul rezultat din negocierea ca la tarabă dintre baroni. Prim-secretarii de partid şi-au împins în executiv reprezentanţii şi fiecare va avea de acum tributul său. PSD priveşte ţara ca propria tarla, nu există niciun argument că s-ar gândi la bunăstarea populaţiei sau asigurarea unui trai decent. Totul se reduce la interesul personal sau de grup. Şi prim secretarul de partid a prezentat situaţia cel mai bine: «Pentru că putem!» Mai presus de Constituţie, de legile acestei ţări, EI POT! Într-o continuă golăneală politică, PSD se comportă ca o haită de hiene la cadavrul democraţiei româneşti! Uniunea Europeană ne trage de mânecă şi transmite cele mai negative semnale. Gruparea PSD- ALDE continuă autist, ducând ţara spre un dezastru inevitabil. «Pentru că ei pot!» Deznodământul acestui coşmar stă în reacţia cetăţenilor, cei care s-au alăturat apelurilor opoziţiei şi preşedintelui în sancţionarea derapajelor actualei guvernări. Anul marelui centenar ne surprinde mai dezbinaţi ca niciodată. O sută de ani de existenţă ai statului român, cu lecții de politică, diplomație şi decizii istorice, la care, din păcate, PSD a rămas repetent. Rămâne de văzut care este preţul pe care îl vom plăti cu toţii şi dimensiunea consecinţelor cauzate de amatorismul guvernării PSD-ALDE”, arată parlamentarul vâlcean.

Romulus Bulacu este  vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României și coordonatorul Comisiei de Economie a PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ