Prefectura sărbătorește cu site nou 159 de ani de la numirea primului prefect de Vâlcea

0
1726

www.vl.prefectura.mai.gov.ro, noul site al Instituției Prefectului Județului Vâlcea. Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni.


În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet. Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative. Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului. Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României – http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.

Miercuri, 14 februarie, Instituția Prefectului județului Vâlcea sărbătorește în cadru festiv 159 de ani de la decretul domnesc de numire a primului prefect din România. Primul prefect de Vâlcea, numit de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în 1959, a fost Ghiță Golescu. Până în prezent, județul a avut 79 de de prefecți.

LĂSAȚI UN MESAJ