Polei persistent pe DN 7A, spre domeniul schiabil de la Vidra. Angajații Drumurilor Naționale rămân impasibili

0
5615

Dacă vremea reprezintă un factor de forță majoră de care depinde buna funcționare a Domeniului schiabil Transalpina de la Vidra, nu același lucru este valabil și pentru cei care administrează drumurile naționale. În zona montană a Olteniei, în continuare Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova pare preocupată mai mult de DN 67 C, dinspre Târgu Jiu la Rânca (Gorj), decât de starea execrabilă a DN 7A, porțiunea dintre Voineasa și Vidra.


Foarte mulți iubitori ai sporturilor de iarnă care apreciază condițiile oferite de pârtiile amenajate cu bani grei la Obârșia Lotrului s-au plâns pe rețelele de socializare în termeni duri de gropile care “rezistă” de ani buni pe sectorul de traseu rutier amintit, dar și de poleiul împotiva căruia angajații Secției Drumuri Naționale Râmnicu Vâlcea nu au acționat nici măcar duminică, 4 februarie, când vremea a fost frumoasă. “Incredibil! Am întrebat un lucrător ce părea de la Drumuri Naționale (nu era singur și aveau și mașina înmatriculată cu numerele instituției, parcată într-o curbă, în apropiere) de ce nu au dat cu nimic pe drum pentru că e polei și azi, dar vremea e foarte ok în comparație cu ieri (sâmbătă, 3 februarie – n.r.) și sunt pasionați ca noi care vin azi la schi. Mi-a aruncat plictisit: «Ce vrei, dom`le? A fost anunțat cod galben, dumneata nu te informezi?» Deci autoritățile anunță cod galben și apoi Dumnezeu cu mila, le mai întrebi de sănătate abia după ce trece o săptămână însorită…”, a postat pe propriul cont de socializare Vlad Șerban R., unul dintre mulții piteșteni care vin frecvent la schi la Vidra. Din păcate, și autoritățile județului Vâlcea se mulțumesc mult prea ușor cu raportările verbale ale celor de la DRDP Craiova și SDN Râmnicu Vâlcea.

Concursul de sâmbătă, anulat din cauza condițiilor meteo extreme

Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au grăbit din diverse colțuri să fie prezenți sâmbătă, 3 februarie, pe domeniul schiabil Transalpina de la Obârșia Lotrului unde urma să se desfășoare o nouă ediție a Open-ul de Slalom Paralel la schi și snowboarding. Din păcate, vremea extremă a împiedicat mult așteptatul eveniment să aibă loc, frustrarea fiind resimțită deopotrivă de participanți și de organizatori, aceștia din urmă decizând în ultima clipă să anuleze evenimentul. “Am așteptat până în ultimul moment în speranța că vremea se va îmbunătăți, dar am fost obligați, din păcate, să anulăm competiția. Vântul a viscolit ninsoarea cu viteză chiar de peste 100 de kilometri și, ca întotdeauna în astfel de cazuri, pe primul loc este siguranța participanților. Și mai frustarant este că nu aveam cum amâna concursul, pentru că un astfel de veniment este anunțat la federație cu mult timp înainte pentru a fi prins în calendar, iar echipamentele de cronometrare urmau să fie mutate la un concurs în altă zonă a țării. Din fericire, avem în continuare multe alte evenimente ce vor avea loc pe domeniul schiabil Transalpina”, ne-a declarat Ramona Fodor, director de marketing în cadrul Ski Resort Transalpina. Meteorologii anunță condiții meteo în general stabile pentru zonă, în următoarea perioadă, însă celor care doresc să ajungă în zonă li se recomandă să consulte înainte de a porni la drum și site-ul www.trans-alpina.ro, pe care sunt postate în timp real date importante în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ