Deputatul Daniela Oteşanu şi prefectul Florian Marin se implică în rezolvarea distrugerilor produse de porcii mistreţi în localităţile Vâlcii

0
2131
Deja de ani buni, primarii din zona de sud a Vâlcii au semnalat problemele pe care le crează localnicilor înmulţirea necontrolată a porcilor mistreţi, fenomen care pune în pericol culturile agricole. Problema a fost sesizată din nou Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea, zilele trecute, şi de Daniela Oteşanu – deputat şi Ioan Comşa – consilier judeţean, ambii de la PSD.
 
Astfel, prefectul Florian Marin a organizat, săptămâna trecută, o întâlnire cu primarii tuturor localităţilor afectate de fenomen, cu gestionarii fondurilor de vânătoare, dar şi cu cei ai instituţiilor cu atribuţiuni în domeniu.
“A rezultat, din discuţiile, destul de aprinse, necesitatea unor modificări legislative, întrucât actul juridic ce reglementează acest domeniu este depăşit şi crează probleme atât pentru proprietarii de teren, cât şi pentru primari. Exista în continuare o nebuloasă juridică, în cazul acordării de despagubiri pentru persoanele ale căror culturi au fost distruse de turmele de porci mistreţi, care trebuie urgent reglementată. Au mai fost abordate aspecte referitoare la cotele scăzute de vânătoare, ceea ce presupune o creştere progresivă a numaăului de animale salbatice, ca şi a modului defectuos în care instituţiile cu atribuţii în domeniu îşi fac treaba, urmând ca această ultimă problemă să fie verificată de către corpul de control al Instituţiei Prefectului”, a explicat prefectul Florian Marin.
Concluziile consemnate ale întâlnirii au fost înaintate şi parlamentarilor vâlceni pentru a fi discutate în comisiile Legislativului în vederea amendamentelor ce se impun.
Dan MUNTEANU

LĂSAȚI UN MESAJ