Ramona Hogea, înlocuită din funcţia de comisar-şef al Gărzii de Mediu Vâlcea

0
2563
Monica Fusescu va conduce, cu delegaţie, instituţia până la organizarea de către GNM a unui concurs pentru acest post, cel mai probabil în toamnă
 
Săptămâna trecută, conducerea Gărzii Naţionale de Mediu a semnat decizia de înlocuire din funcţie a Ramonei Hogea, comisar-şef al Gărzii de Mediu Vâlcea cu Monica Fusescu. Anterior, Hogea a fost cercetată disciplinar, atât în urma dezvăluirilor apărute în presă, cât şi după ce o serie de foşti sau actuali subordonaţi au făcut sesizări pe adresa conducerii naţionale, dar şi pe cele ale altor instituţii de control.
 
Dezvăluirile din presă au fost legate în primul rând de afacerile derulate de soţ, Adrian Teodor Hogea, şi el fost angajat al instituţiei, prin firma Ticon SRL, cu o societate suspusă ulterior, în mode repetat, contoarelor după ce a refuzat să mai cumpere rumeguş de la societatea amintită. Din declaraţiile de avere anterioare ale Ramonei Hogea rezultă că şi ea a încasat venituri de la Ticon SRL înainte de a fi numită comisar-şef.
Garda Naţională de Mediu încă nu a făcut publice rezultatele controlului disciplinar, însă aproape concomitent acestei măsuri, Ramona Hogea a intrat în concediu, din acest motiv, probabil, nerăspunzând nici repetatelor noastre apeluri telefonice. Surse neoficiale susţin că înaintea deciziei conducerii GNM de înlocuire a vâlcencei din funcţie (vineri, 21 iulie, a ajuns la cunoştinţa angajaţilor instituţiei), Ramona Hogea chiar şi-ar fi înregistrat la Bucureşti demisia. Însă, această iniţiativă nu poate împiedica alte instituţii de control sesizate cu privire la posibile abuzuri în funcţie de care s-ar face responsabilă să continue cercetările şi chiar să le extindă.
Monica Fusescu va conduce cu delegaţie Garda de Mediu Vâlcea până la organizarea unui concurs pentru acest post, cel mai probabil în toamna acestul an.
 
Foto: Săptămâna în Oltenia (saptamana.net)
 
Pe aceeaşi temă citiţi şi:
 
Adrian PANĂ

LĂSAȚI UN MESAJ