Tribunalul Vâlcea a confirmat modificarea planului de reorganizare a insolventei Oltchim SA

0
3766
Tribunalul Vâlcea a confirmat “Modificarea planului de reorganizare judiciară a debitoarei SC Oltchim SA Rm. Vâlcea”, propusă de Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, şi votată de adunarea creditorilor prin hotărârea adunării creditorilor din 6 martie 2017. Decizia instanței vâlcene, pronunțată la termenul din 28 iunie 2017 (Hotarârea  nr 1.502/2017), poate fi atacată cu recurs în termen de șapte zile de la comunicare, exercitarea căii de atac urmând a se face tot la Tribunalul Vâlcea. Magistrații instanței amintite au stabilit și următorul termen pentru depunerea raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art. 106 din Legea nr. 85/2006, pentru data de 18 octombrie 2017.
  În urmă cu un an, autorităţile române au anunţat noua metodă de vânzare a SC Oltchim SA – prin împărţirea în nouă pachete de active. În 26 iunie a.c., termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor SC Oltchim SA a fost prelungit, pentru a doua oară, până în data de 6 iulie a.c., după ce în martie mai fusese prelungit o dată cu trei luni. Planul de reorganizare al societăţii insolvente este valabil patru ani, până în 2019.
Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie 2017, activele SC Oltchim SA vor fi oferite spre vânzare grupate în 9 (nouă)  pachete: uzinele clor-alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică Bradu Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică Râmnicu Vâlcea.
 Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane de euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane de euro. SC Oltchim SA a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ