Desfiinţarea Liceului Oltchim Râmnicu Vâlcea, amânată cu un an

0
2185

Concluzia şedinţei extraordinară a Comisiei de Dialog Social confocată de prefectul Florian Marin pe tema desfiinţării Liceului Oltchim a fost că, pentru anul scolar 2017-2018, unitatea de învăţământ va rămâne în locaţia şi în structura şcolară actuală

 

Luni, 19 iunie 2017, Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, a convocat în şedinţă extraordinară Comisia de Dialog Social, la sediul instituţiei vâlcene, începând cu ora 14.00. “Tema şedinţei o reprezintă situaţia actuală de la Liceului Tehnologic Oltchim, prin prisma intenţiei de desfiinţare sau de reorganizare a acestei unităţi şcolare. Datorită interesului manifestat pentru subiectul dezbătut, vor fi prezente şi instituţiile mass-media locale”, anunţau vineri organizatorii prin intermediul unui comunicat remis presei. La intalnire au participat subprefectul Aurora Gherghina, primarul municipiului Ramnicu Vâlcea, Mircia Gutău, preşedintele şi vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Învăţământ Vâlcea, profesorii Lucian Marinescu şi Tiberiu Pană, inspectorul general al IŞJ Vîlcea, profesorul Andra Bica şi alţi factori cu atribuţiuni în domeniu.
“Concluzia întâlnirii a fost că, pentru anul şcolar 2017-2018, Liceul Oltchim Rânicu Vâcea va rămâne în locaţia şi în structura şcolară actuală. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a reiterat faptul că va începe încă de la finele acestui an un amplu proces de dezbatere publică referitoare la necesitatea unei reforme a sistemului de învăţământ din municipiu”, a explicat prefectul Florian Marin.

Schimb imobiliar negociat de conducerea primăriei cu Universitatea din Piteşti

Vineri, 16 iunie, Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea, la propunerea primarului Mircia Gutău, a aprobat prin vot (16 dintre cei 23 de aleşi, opt ai PSD şi opt de la PER) “preluarea unor imobile-construcţii şi terenuri aferente din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti, în domeniul public al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local”. În aceeaşi şedinţă extraordinară a legislativului local a fost aprobată şi “iniţierea procedurilor de preluare a bazei materiale a Liceului Tehnologic Oltchim, din administrarea Consiliului de Administraţie, în administrarea Consiliului Local în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Educaţiei – Universitatea din Piteşti”.

Pe scurt, aşa cum a susţinut şi în dezbaterea publică organizată cu câteva zile înainte de şedinţa CL, primarul Mircia Gutău vrea să dea la schimb Universităţii din Piteşti baza materială a Liceului Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, în schimbul a două suprafeţe de teren de aproximativ 11,7 hectare şi 12 hectare, respectiv a clădirilor existente pe acestea (în suprafeţe de 12.127 mp şi 991 mp) situate la graniţa administrativ-teritorială a municipiului cu localitatea Vlădeşti.

LĂSAȚI UN MESAJ