O medaliată la Olimpiadă şi o campioană europeană au semnat cu HCM

0
1974

HCM Râmnicu Vâlcea a încheiat sezonul 2016 – 2017 al Ligii Naţionale de handbal feminin pe locul 7, deşi mare parte din campionat a dat impresia că poate prinde o poziţie care să-i permită accederea în cupele europene. Clubul finanţat de primărie nu a stat prea mult pe gânduri şi a început reconstrucţia echipei, perfectând imediat nu mai puţin de şase transferuri şi nenunţând la colaborarea cu şapte jucătoare din actualul lot. Printre nou venite se regăsesc o medaliată cu bronz la Olimpiadă, o campioană europeană şi o jucătoare din naţionala Belarusului. Obiectivul formaţiei vâlcene este să încheie următorul sezon pe unul dintre primele patru locuri în clasamentul Ligii Naţionale.

Marta Lopez Herrero, componentă a naţionalei Spaniei în vârstă de 27 de ani, este cel mai sonor nume transferat de HCM Râmnicu Vâlcea. Ea este medaliată cu bronz la JO din 2012 şi vicecampioană europeană cu selecţionata iberică la Euro 2014 şi a evoluat ultima dată la Bera Bera San Sebastian, locul secund în sezonul actual.

Tot de la Bera Bera, HCM a transferat-o şi pe Alicia Fernandez Fraga, un centru în vârstă de 24 de ani. De asemenea, cu formaţia olteană a semnat şi muntenegreanca Sara Vukcevici, în vârstă de 25 de ani. Vukcevici a câştigat cu Muntenegru titlul european în 2012, în ultimul sezon ea evoluând în campionatul Ungariei, la Vac. HCM a mai transferat-o, tot pe extremă dreapta, pe Natalia Vasileuskaia din Belarus (26 de ani), componentă de bază a primei reprezentative a ţării sale.

Din capionatul intern, HCM a anunţat încă din iarnă transferarea Anei Maria Tănăsie, extrema stângă a naţionalei României. Zilele trecute, a fost semnat contractul şi cu Raluca Băcăuanu, pivotul de la Măgura Cisnădie.

Potrivit spuselor preşedintelui Petre Berbecaru, formaţia care încearcă să readucă handbalul feminin vâlcean în prim-plan la nivel naţional şi european poartă negocieri şi cu alte sportive, numele lor urmând a fi făcute cunoscute în curând.

La finalul sezonului actual, conducerea HCM Râmnicu Vâlcea a anunţat că se desparte de şapte jucătoare din lotul care a încheiat sezonul: portarii Elena Șerban şi Daniela Vălean, interul dreapta Patricia Vizitiu, centrul Mihaela Ani Senocico, extremele dreapta Ana Maria Simion şi Cătălina Cioaric şi de pivotul Nicoleta Safta.

Dan MUNTEANU

LĂSAȚI UN MESAJ