Reprezentanţii EUBC şi FRB, încântaţi de condiţiile oferite de Râmnicu Vâlcea pentru Campionatul European de Cadeţi

0
1687

În perioada 17-26 iulie, Sala Sporturilor “Traian” va fi gazda acestei importante competiţii continentale, sute de tineri boxeri şi echiepele lor urmând a fi cazaţi în Băile Olăneşti şi Călimăneşti

Vineri, 19 mai, Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confoderation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru cadeţi, în perioada 17 – 26 iulie, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea. După ce au inspectat facilităţile de competiţie, antrenament, cazare şi masă, precum şi celelalte elemente de infrastructură, oficialii s-au declarat încântaţi de condiţiile excelente pe care le va oferi Râmnicul, precum şi Băile Olăneşti şi celelalte staţiuni în care vor fi cazaţi cei aproximativ 300 de sportivi din 30 de ţări şi staffurile lor, Vâlcea urmând a fi gazdă, cu prilejul acestui eveniment, unui număr total de peste 450 de persoane din ţară şi străinătate.

În cadrul conferinţei de presă ogranizată vineri la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, directorul executiv din cadrul EUBC Alexandre Egorovic a transmis salutul călduros adresat conducerii FRB şi gazdelor din partea preşedintelui Franco Falcinelli şi a subliniat că a rămas plăcut impresionat de condiţiile de care vor avea parte sportivii cu vârste de 13 şi 14 ani, care se vor afla, majoritatea, la prima lor competiţie oficială de acest nivel ce le va aduce şi experienţă internaţională.

Preşedintele FRB Vasile Cîtea lea mulţumit deputatului Eugen Neaţă, dar şi primarului Miricia Gutău şi reprezentanţilor CL Râmnicu Vâlcea şi CJ Vâlcea pentru interesul arătat găzduirii evenimentului. “Imediat după Campionatul European destinat sportivilor under 22 care a avut loc la Brăila am discutat cu domnul Eugen Neaţă în Parlament şi domnia sa a insistat ca următoarea competiţie, cea destinată cadeţilor, să aibă loc la Râmnicu Vâlcea, pentru că aici există şi condiţii excelente, şi tradiţie pentru acest sport. Şi mai plăcut suprins am rămas de căldura şi interesul arătate de domnul primar Mircia Gutău şi de dorinţa domniei sale de a convinge că îşi doreşte foarte mult să modernizeze Sala Sporturilor. Îl vom sprijini pe această cale şi la nivel de Minister al Tineretului şi Sportului pentru a se găsi o formă legală de transfer a terenului şi a clădirii în patrimoniul administraţiei locale. În ce priveşte competiţia în sine, la ea vor participa campionii naţionali de la la fiecare categorie. Săptămâna trecută s-a încheiat Campionatul Naţional de cadeţi, competiţie care s-a desfăşurat tot în Vâlcea, la Brezoi, în perioada 2-8 mai. Sigur la Campionatul European va avea şi Vâlcea sportivi reprezetnanţi, dar şi alte judeţe din Oltenia. În cazul în care vor exista probleme nedorite cauzate de accidentări ale campionilor, spre exemplu, titularilor le vor lua locul rezerve în ordinea ierarhică stabilită la campionatul naţional, adică finalist, locul trei şi aşa mai departe. Sportivii şi echipele lor vor fi cazaţi în Băile Olăneşti, cei mai mulţi, dar şi în Călimăneşti”, a declarat Vasile Cîtea.

Continuarea pe saptamana.net

LĂSAȚI UN MESAJ