Joi, 13 noiembrie a.c., a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Vâlcea. Ordinea de zi a întrunirii a cuprins și propunerile sancționării cu excludererea din partid pentru aleșii PNL care au participat la ședința Consiliului Local Râmnicu Vâlcea în care au fost votați viceprimarii municipiului reședință de județ din partea PSD, Eusebiu Vețeleanu și Maria Carmen Preda. La momentul respectiv, doi dintre cei trei vizați, Cezar Bulacu (VIDEO) și Lucian Pavelescu (POSTARE), au ieșit în public contestând în termeni duri atât decizia, cât și pe președintele interimar al organizației municipale, numit statutar de același for, deputatul Laurențiu Cazan. Mulți dintre cei care observăm și activitatea internă a partidelor am rămas cu impresia că este vorba despre o revanșă împotriva echipei fostului viceprimar PNL Virgil Pîrvulescu. În mod cu totul ilogic, Virgil Pîrvulescu a ales să candideze independent la Camera Deputaților fără a renunța la funcția de ales local dobândită pe lista formațiunii la alegerile locale. Din păcate, de aici încolo, toată desfășurarea evenimentelor aproape că a anihilat impresia că patru dintre cei cinci aleși locali ai PNL din Râmnicu Vâlcea sunt victime politice.
Pe data de 25 noiembrie a.c. a început oficial campania electorală pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Prima dată li s-a imputat că au încălcat o decizie a BPJ în baza căreia, printre alte prevederi, niciun ales local nu va vota reprezentanți ai altor partide pentru funcțiile de viceprimari în consiliile locale. La vremea respectivă, consilierul municipal al PNL Cezar Bulacu a motivat că nu a avut cunoștință de decizia BPJ și că “în interiorul grupului de consilieri s-a decis să aibă o altă abordare față de mandatul trecut și, punctual, să arate bunăvoință față de votul cetățenilor, care a fost majoritar în favoarea primarului PSD”, respectiv Mircia Gutău. Bine, bine, dar, din păcate, de aici încolo, consilierii municipali ai PNL au căzut în păcatul suficienței și, implicit, în capcana propriei aroganțe, încălcând statutul partidului și codul etic în mod flagrant, ușor de constatat de către toată lumea. Unde mai punem faptul că erau deja potențial recidiviști în fața forurilor interne ale formațiunii.
Oteșanu, Matei sau Mocanu nu au făcut nazuri în campanie
Absolut niciunul dintre împricinați nu a fost văzut muncind în campania electorală alături de colegii lor, simpli membri de partid, așa cum au făcut, fără mofturi, pe românește, și reprezentanți, incomparabil mai “galonați”, ai altor formațiuni politice importante. Vorbim despre politicieni care s-ar fi putut ușor eschiva de la “munca de jos” din cauza rămânerii în afara locurilor eligibile la alegerile parlamentare. Amintim doar trei exemple. Senatorul Bogdan Matei și deputata Daniela Oteșanu de la PSD efectiv au “arat” județul, cot la cot cu colegii de rând din partid, fără a lăsa toată greutatea pe umerii celor care nu au sau nici nu-și doresc neapărat demnități locale sau naționale. Mai mult, Vicențiu Mocanu, candidatul AUR la funcția de primar în 9 iunie a.c., când s-a clasat pe un onorant trei, a consumat la fel de multă energie și resurse și în campania electorală de toamnă-iarnă ca în cea din vară, deși nu s-a regăsit pe listele AUR.
Statutul PNL este, din păcate pentru acuzați, foarte clar
*Sursa foto: Cezar Bulacu – Facebook