Conferință “instant sold out” organizată de Casa Corpului Didactic Valcea: Educația mentală și nutrițională a copilului, cu participarea dr. Cristian Andrei

0
135

Vineri, 11 octombrie, zi încărcată pe agenda Casei Corpului Didactic Vâlcea, dar nu numai. În prima parte, a avut loc vizita în județ a unui grup numeros de bibliotecari și documentariști din București – Ilfov, însoțiți de gazde pe un itinerariu bine ales, Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” – Mănăstirea Bistrița – Conacul Bălceștilor – Muzeul memorial Nicolae Bălcescu. Seara, o inițiativă în premieră, pentru care și-au arătat interesul un număr dublu față de capacitatea Sălii de festivități a Consiliului Județean Vâlcea, Conferința “Educația Mentală și Nutriționala a Copilului”, cu speakeri precum doctorul Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru. Motiv pentru care Adina Dobrete, directorul CCD Vâlcea, a obținut promisiunea unei noi ediții în curând.

Organizam aceasta conferinâă în mod special pentru cadrele didactice de învățământ preșcolar, primar și gimnazial, totodată și pentru părinții copiilor. În trei zile de la anunț am avut 487 de solicitări, din întreg județul, în condițiile în care capacitatea Sălii Consiliului Județean este de 340 de locuri. Am discutat cu partenerii și invitații noștri și au fost de acord să organizăm o nouă întâlnire cât mai curând posibil. Este un demers educațional unic în România, de a veni in sprijinul tuturor cu soluții concrete și informații profesionale pentru situația provocatoare cu care ne confruntam acum, cea mai acută criză de sănătate mintală din istoria omenirii și rata de obezitate în randul copiilor din Romania, de peste 30%, în continuă creștere. Pericolul pentru copiii noștri este „la ușă”. Vrem să punem umărul la protejarea lor, cei care lucrăm în mediul educațional să fim bine informați și sa venim cu SOLUȚII CONCRETE la clasă: cum să îi hrănim sănătos pe copii și cum să îi protejăm mental de agitație, dependențe alimentare și de gadgeturi. Așadar, aceasta conferință aflată la a treia ediție, este un instrument prin care vizăm conștientizarea problematicii supraponderabilității infantile și informarea cadrelor didactice privind principiile unei alimentații sănătoase la vârsta școlară, care sa previna supraponderabilitatea si utilizarea în exces a gadgeturilor în rândul copiilor și complicațiile acestora pentru viitorii adulți”, ne-a explicat Adina Dobrete miercuri, 9 octombrie a.c.

Și celălalt eveniment de vineri organizat vineri de CCD Vâlcea, “Biblioteca, spațiul învățării” s-a dovedit un succes, un schimb de bune practici la care au venit în Vâlcea 60 de bibliotecari și documentariști ce își desfășoară activitatea în școli din București și localități învecinate cu Capitala.

LĂSAȚI UN MESAJ