Alegeri pentru CJ Vâlcea. Neconcordanțe dubioase între rezultatele din PV și datele înregistrate de AEP! Printre favorizați, PNL-ul condus de Cristian Buican!

0
3725

Am intrat în posesia mai multor documente de centralizare a alegerilor desfășurate duminică, în Vâlcea. Majoritatea celor de la secțiile din Râmnicu Vâlcea dezvăluie grave neconcordanțe ce par ascunse cu grijă “din pix”. Mai exact, din tastatură de către cei care au operat introducerea datelor în sistemul electronic al AEP. La o secție de la Școala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea, aproape nicio cifră din PV-ul completat de mână și parafat de președinta secției cu rezultatele pentru Consiliul Județean nu “dă” cu datele afișate în sistemul electronic național! Nici măcar numărul buletinelor primite și al celor anulate! La niciuna NU iese cheia de control!!! PSD și Partida Romilor au pierdut, nu se știe pe ce criterii, 44, respectiv 40 de voturi, care au fost distribuite la PNL (10), AUR (13), USR (18), Forța Dreptei (20), PRM (10), România Socialistă (4), PUSL (8) și SOS (15)! Adică au dispărut 84 de voturi, dar au apărut în total la celelalte 97! Gurile rele vorbesc deja că ar fi existat o înțelegere discretă în direcția asta între primarul Mircia Gutău (PSD), deputatul Cristian Buican (PNL) și restul potențialilor beneficiari. Speculația pare întărită de faptul că absolut nimeni, nici măcar Partida Romilor, nu a formulat întâmpinări împotriva acestor dubioase neconcordanțe! Într-un viitor episod, revenim cu dezvăluiri legate de alegerile la Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, dar și cu exemple de dubioșenii “cu acte” din alte localități!

În seara zilei de duminică, 9 iunie, atmosfera la cele două sedii al PNL din Râmnicu Vâlcea, strada Carol I, era diametral opusă. La organizația municipală, era apăsătoare încă de la ora 21.30. În schimb, la cea județeană, la 22.30, președintele Cristian Buican savura din plin procentul nesperat de bun obținut de formațiune la nivel județean, 27%. Dar, oare doar asta îl făcea fericit? În urmă cu patru ani, procentul a fost și mai bun, numărul de primari incomparabil mai mare (52 față de 32, acum), dar deputatul și colaboratorii apropiați păreau negri de supărare. În septembrie 2020, Virgil Pîrvulescu și organizația municipală obțineau un rezultat istoric, în ciuda insuccesului la funcția de primar, câștigaseră alegrile la vot politic și nouă locuri în consiliul local. L-am surprins duminică seara, preț de câteva minute, pe Cristian Buican, zâmbitor, pe la ora 22.15, și în sediul organizației municipale. Anticipând rezultatul nefericit de la Râmnicu Vâlcea, o colegă din presa locală s-a ridicat imediat de lângă Virgil Pârvulescu, de pe urma căruia a câștigat bani frumoși în această campanie (discutabil și cu ce efect) și s-a dus glonț lângă liderul județean: “Cristi, indiferent ce rezultat final va fi în această seară, tu ești un adevărat învingător!” Nu știai dacă ți-e greață din cauza lingușelii extreme, ori îți vine să râzi în hohote de stupiditatea emițătorului. În fine, deocamdată atât despre atmosfera din sânul “familiei” peneliste vâlcene.

Semnătură identică la membri diferiți din secție

Am așteptat cu răbdare să intrăm în posesia datelor introduse în sistem la toate tipurile de vot exercitate duminică. Știam, pentru că văzusem, dar și auzisem foarte mulți martori, inclusiv membri în secțiile de votare din Râmnicu Vâlcea vorbind despre asta, că s-a înregistrat un număr groaznic de probleme, cum demult n-a mai fost. Surpriza cea mai mare a venit de la Râmnicu Vâlcea, neglijență dusă la tupeu extrem!

Comparați cu mare atenție! La secția de votare Nr. 28 (Școala “Take Ionescu”), într-un fel arată Procesul Verbal cu datele completate de reprezentantul PNL după numărarea voturilor și în cu totul altfel arată fișa rezultată după încărcarea datelor în sistem de către operatorul autorizat, cu viza președintelui de secție!

Semnătură identică la membri diferiți din secție!

Președintele secției respective a fost Dana Tiță, iar locțiitor Liliana Popescu. În principiu, chiar din momentul anunțării șefilor de secții rezultați în urma “tragerii la sorți” de la BEC, mai multe voci din presa locală au semnalat că majoritatea copleșitoare aacestora par “puși cu mâna” dintre agreații unuia dintre candidații la funcția de primar în municipiul reședință de județ (ghici ciupercă ce e – sic!). Coroborat cu faptul, rezultat explicit și din documentele atașate, că nu s-au înregistrat întâmpinări, sesizări sau alte observații, rezultă că toată lumea ar fi fost fericită cu “rezultatul” alegerilor. Numai că nu toată lumea a știut ce a ajuns în sistemul electronic al AEP!

Așteptăm cu interes explicațiile AEP Vâlcea, BEC Râmnicu Vâlcea, reprezentantului PNL în BEC, șefei secției nr. 28, operatorului de date, BEJ Vâlcea, reprezentantului PNL în BEJ, președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, precum și ale oricui altcuiva se simte celpuțin intrigat, dacă nu și lezat în interese legitime.

NOTA BENE! Președintel Tribunalului, totodată și al BEC Râmnicu Vâlcea, s-a mândrit public marți, 11 iunie, cu faptul că BEC a fost primul pe țară care a centralizat datele. Concidență și în graba asta, oare?

Pe același subiect, citiți și:

LĂSAȚI UN MESAJ