Miercuri, 5 iunie, pe stadionul din Zăvoi, toată suflarea microbistă vâlceană aştepta cu bucurie promovarea în Liga a doua de fotbal. După opt ani de suferință cauzată tot de actuala conducere a Primăriei Râmnicu Vâlcea. Atunci, primarul Mircia Gutău a decis desființarea echipei orașului ce evolua în liga adoua din cauza unor datorii făcute, ce să vezi, tot de camarila lui personală, cu șase ani înainte și acoperite (s-a dovedit că fraudulos, dar faptele s-au prescris, firește) de Finanțele Publice județene conduse, la acea vreme, de Gheorghe Gogîrnoiu. Uns administrator public al orașului de primarul Mircia Gutău în 2017, iar din 2021 consilier personal al său. Și venituri anuale numai din pensie și indemnizație de aproximativ 200.000 de lei.
Nu s-a întâmplat ce-și doresc vâlcenii, s-a amânat! Echipa orașului a făcut un meci lamentabil, dar, cine a văzut meciul – și Vâlcea chiar are locuitori cu o vastă cultură sportivă – a văzut și lucruri bizare petrecute pe teren, în ciuda bunăvoinței brigăziide arbitri. Lucru care ne face să ne ducem cu gândul la alt eveniment asemănător. În urmă cu câţiva ani, la Baia Mare a geamănului în rele Chiricheș, CSM-ul “rata” surprinzător calificarea în Liga 1 în fața unei echipe retrogradate de etape bune și în curs de desființare. “Gurile rele de atunci spun că ar fi fost mâna «eternului» Mircia Gutău, care ar fi aprobat trântirea meciului, că deh, când nu ai cu ce, cum să performezi în Liga 1? Oameni buni, trebuie să înţelegeţi că într-un oraş mort economic nu poate exista performanţă sportivă. Sau, dacă există, în cea mai mare parte, e făcută cu sacrificii private”,explică viceprimarul Virgil Pîrvulescu.
Un oraș subdezvoltat economic nu poate visa la performanță în niciun domeniu
Tot el explică faptul că un oraș subdezvoltat economic nu poate visa la performanță în niciun domeniu, deci nici în sport. În toate sporturile, nu doar în fotbal. “Fără bani nu putem face nimic. Vreau să vă spun un singur lucru: echipa noastră trebuie să acceadă în Liga a doua. Un parc industrial, care înseamnă dezvoltarea economică, poate aduce sponsori puternici şi în zona fotbalului, şi, în loc să privim ca o mare realizare promovarea în Liga secundă, de ce să nu visăm la Superligă? Avem un parteneriat deja cu o puternică societate comercială, care se angajează să construiască aici, la noi, la Râmnicu Vâlcea, o academie de fotbal pentru copii și să susțină financiar echipa de fotbal. Împreună putem reuşi! Haideţi să facem schimbarea pe 9 iunie!”