Ștefi Uță, dublă medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de seniori de la Izmir. Lilian Zamfiroiu, suporter surpriză pentru tricolori

0
4546

Atleta vâlceană Ștefania Uță a obținut sâmbătă, 25 mai, prima medalie pentru delegația României la Campionatele Balcanice de seniori – Izmir 2024, bronzul la 400m garduri! Sportiva antrenată de profesoara Alina Enescu, prezentă și ea în staff-ul lotului național, a “recidivat” tot cu bronz și în ștafeta mixtă de 4X400 m, alături de un alt vâlcean, Gabriel Voicu și de colegii Rebeca Andrei și Sorin Voinea.

Debutul competiției a avut și un oaspete special, alt vâlcean, originar din comuna Câineni, fost fondator al publicației Curierul de Vâlcea: consulul general al României la Izmir Lilian Zamfiroiu. Mai tânăra sa colegă consul de la Istanbul Mădălina Cotar probabil că a fost ocupată cu alte treburi mai importante.

De altfel, Vâlcea are o mică delegație în interiorul lotului trimis în Turcia de Federația Română de Atletism. Nu mai puțin de șase vâlceni sunt incluși, dintre care îi mai amintim pe Rareș Toader, Alin Firfirică sau Dana Govoreanu, cea din urmă cu dublă legitimare, la CS Vâlcea 1924 și Chimia Râmnicu Vâlcea, Ștefi Uță având dublă legitimare la CS Vâlcea 1924 și CSM Onești.

LĂSAȚI UN MESAJ