Umilință pentru vâlceni: FRH admite că SCM-ul controlat de Verigeanu și Gutău a pierdut suspect la Brașov!

0
12603

Federația Română de Handbal încearcă să se delimiteze de scandalul monstru provocat de două rezultate suspecte de blat înregistrate în ultima etapă a campionatului Ligii Florilor de handbal feminin: Corona Brașov – SCM Râmnicu Vâlcea 38-34 (16-23) și Rapid București – Măgura Cisnădie 32-32 (16-16). Scorurile finale din aceste partide nerușinate au trimis în mod nedrept din punct de vedere sportiv SCM Târgu Jiu în turneul pentru evitarea retrogradării/ promovare de la Mioveni.

Sesizată de Andrei Luca, secretarul general al FRH, Comisia Centrală de Disciplină a decis marți, 21 mai, solicitarea de puncte de vedere scrise din partea cluburilor implicate în peciurile suspecte de blat, acestea urmând a avea termen până marțea viitoare să răspundă:
8. În legătură cu Sesizarea Secretarului General al F.R.H. ca urmare a aparițiilor din presă și spațiul online privind situația jocurilor desfășurate în Etapa 26 – Liga Națională feminină, Comisia a solicitat puncte de vedere echipelor implicate, până la următoarea ședință a Comisiei Centrale de Disciplină, din data de 28.05.2024;

Cu buget de top 3 național (3,5 milioane de euro, peste 3 milioane asigurați direct din bugetul local, iar restul covârșitor din cel județean!!!) SCM Râmnicu Vâlcea a ratat principalele obiective pentru al treilea sezon la rând, podiumul la finalul campionatului național și accederea în semifinalele Cupei. Chiar dacă a avut, aparent, al doilea cel mai bun atac din Liga Florilor, formația pregătită de Bent Dahl a avut și a doua cea mai slabă apărare din campionat! Se pare că Verigeanu și Dahl chiar nu pricep că apărarea câștigă trofeele și îndeplinește obiectivele, atacul câștigă doar unele partide! Printr-un concurs de împrejurări, formația vâlceană va evolua totuși în cupele europene, datorită coeficientului ridicat de țară. Cu condiția să scape, acum, de Sport Radar, pentru că are antecedente grave, din păcate (meci suspect și în finalul sezonului în care a câștigat Rapidul campionatul, înfrângere pe teren propriu chiar cu aceasta).

Clasament la final de sezon 2023-2024:

LĂSAȚI UN MESAJ