Salariul minim pe economie nu mai crește de la 1 iulie 2024

0
2398

Guvernul amână decizia creșterii salariului minim pe economie de la 3.300 la 3.700 de lei brut. Majorarea urma să intre în vigoare de la 1 iulie, la cerința Premierului Marcel Ciolacu, doar că patronatele s-au opus șiaugăsit sprijin și la PNL. Surse politice au declarat, conform Antena 3 CNN, că noul termen pentru creșterea salariului minim va fi stabilit abia după cele patru rânduri de alegeri. Adică, în 2025, cel mai probabil.

O ședință a coaliției de guvernare ar urma să aibă loc în luna iunie, în cadrul căreia se va decide data la care salariul minim ar urma să crească.
În acest moment, există și surse în cadrul coaliției care susțin încă data de 1 iulie ca data la care veniturile minime ale românilor se vor majora, doar că până atunci vor mai avea loc alte discuții cu patronatele și sindicatele, în condițiile în care, spun liberalii, patronatele nu ar fi de acord cu această dată.

Guvernul are foarte multe cheltuieli anul acesta, precum creșterea veniturilor, începând din luna iunie, pentru angajații din Educație, din Sănătate, din domeniul Asistenței Sociale, majorări pentru care, până în acest moment, nu sunt destule fonduri în Buget, în ciuda încasărilor crescute anunțate de Ministerul de Finanțe.

Executivul trebuie să găsească minim 11 miliarde de lei, bani pe care nu i-a găsit până în momentul de față.

LĂSAȚI UN MESAJ