Secții vitale vor fi modernizate la Spitalul Brezoi cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Vâlcea

0
1595

Peste 10 milioane de lei au fost alocați de Ministerul Sănătății pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Orășenesc Brezoi. Anunțul a fost făcut marți, 26 martie, de președintele Consiliului Județean Vâlcea Constantin Rădulescu. Demnitarul a precizat că instituția pe care o conduce va acoperi cofinanțarea în aceste investiții. Importante sunt ambele, dar vitală este cea de la Brezoi, acolo unde va fi amenajat un nou bloc operator modern și va fi modernizată și secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), spitalul de aici singurul filtru dintre întreaga zonă de Nord a județului, cu Valea Oltului inclusiv și Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Râmnicu Vâlcea, după cum a explicat și directorul unității de pe Valea Lotrului, medicul Constantin Mitrache (vezi video atașat).

“Identificarea de fonduri pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalelor vâlcene a fost, și va rămâne, preocuparea noastră permanentă. Ne bucurăm că, în acest demers al nostru, avem ca partener Ministerul Sănătății, care, recent, a alocat județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi.

Pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va beneficia și de o cofinanțare de 500.000 lei, de la Consiliul Județean Vâlcea. Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare (va fi amenajat spațiul și va fi dotat cu aparatură nouă).

La Spitalul din Brezoi, cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Vom sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării, de către CJ Vâlcea, a acestui proiect.

Este o veste bună pe care o primim și care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate”, a declarat Constantin Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ