Datorii imense acumulate de Primăria Vaideeni la operatorul de salubrizare

0
1519

BraiCata, societate care a preluat de la Urban SA, aflată în procedura de insolvență, serviciul de salubrizare în comunaVaideeni, a sistat timp de o săptămână colectarea deșeurilor din cauza unei uriașe datorii acumulate de administrația locală condusă de primarul Daniel Achim Băluță. 500.000 de lei este suma restantă pe care primăria o are de achitat, deși încasează de la populație o taxă lunară de 13 lei de persoană, dar nu mai mult de trei persoane de gospodărie. De aici rezultă că aproape jumătate din comună, de fapt, nu plătește colectarea cunoiului.

Luni, 25 martie, Urban a emis o nouă adresă către Primăria Vaideeni prin care îi pune oficial în vedere să achite o primă tranșă de 150.000 de lei din datorie, așa cum s-a angajat la întâlniorea cu reprezentanții societăți în data de 20 martie.

Suntem curioși cum justifică primarul Daniel Achim Băluță, fost finanțist, datoria acumulată, suma neacoperită, dar și faptul că nu a desemnat pe cineva să însoțească în teren operatorul la colectarea deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ