fbpx
Vețeleanu l-a dat de gol pe Gutău! Chiar vor să demoleze abuziv...

Vețeleanu l-a dat de gol pe Gutău! Chiar vor să demoleze abuziv Grădinița nr. 3 din Ostroveni!

0
7098

Săptămâna care se apropie de final a fost marcată din nou de disperarea grupării primarului Gutău, care controlează administrația publică în Râmnicu Vâlcea, dar și dezvoltarea imobiliară din municipiul reședință de județ (și nu numai), de a-i minți pe vâlceni. Totul după ce viceprimarul Virgil Pîrvulescu (vezi AICI) a adus în prim-plan o altă intenție cel puțin controversată a primarului, demolarea Grădiniței cu program prelungit Nr. 3 din cartierul Ostroveni. Sesizând pericolul politic generat ca din senin de gafa involuntară a șefului său (vezi declarația lui AICI), principalul subaltern de încredere al lui Mircia Gutău, administratorul public Eusebiu Vețeleanu, a ieșit virulent pe propria pagină de Facebook să conteste ceea ce a sesizat președintele PNL Râmnicu Vâlcea, să-l acuze că a scos din context și a răstălmăcit ce ar fi afirmat șeful său, totul cu un limbaj nedemn pentru un politician care se crede matur. A reușit doar să se facă de râs și mai rău și veți vedea de ce. Săptămâna a continuat cu dezvăluirile lui Stelian Negrea în Newsweek (articolul complet AICI) despre cum a reușit fiul edilului-șef, Vlad Gutău, să ridice un adevărat imperiu imobiliar din postura de angajat la stat (consilier parlamentar al deputatului PSD Eugen Neață) cu doar 900 de euro salariu lunar.

Vrem să demolăm Grădinița nr. 3 din Ostroveni și acolo să facem o creșă pentru cartierul Ostroveni. Acum un an dacă nu mă înșel, creșele au fost separate de către grădinițe. Creșele sunt la municipiu, iar grădinițele la Inspectoratul Școlar Județean. La creșă bugetul este de, dau exemplu, 10 lei, iar la grădiniță 11 lei. Cel care are 11 poate are un măr în plus, nu poți să-i explici la un copil de grădiniță de ce el are mărul și cel mic nu are mărul. Atunci este foarte bine ca aceste creșe să fie separate”, a declarat aiuritor Mircia Gutău la o emisiune la VTV pe15 februarie a.c. După ședința de Consiliu Local de vineri, 16 februarie, a plecat într-un sejur de o săptămână în Thailanda, împreună cu alți 10 apropiați.

POZIȚIE EXCELENTĂ DIN PUNCT DE VEDERE IMOBILIAR! Pentru cine nu știe, sau nu realizează, obiectivul amintit se află într-o excelentă poziție din punct de vedere imobiliar, mai ales ca suprafață generoasă într-un cartier tot mai sufocat, lângă Piața din Ostroveni, la doi pași de Casa Tineretului și piscina de lângă. Acolo, educatoarele au grijă de aproximativ 130 de copii. Ce se va întâmpla cu acei copii? În Ostroveni este un imens deficit de grădinițe, dezvoltarea imobiliară haotică nu a prevăzut și acest detaliu. Astfel, demolarea Grădiniței nr. 3 ar fi un nou abuz (că n-ar fi primul nici în acest domeniu al administrației Gutău, noutate e doar că e în Ostroveni). Iar, o grădiniță nu e același lucru cu o creșă. Primarul Gutău a insistat totuși să construiască la Goranu, adică la polul opus al orașului și la mare distanță, o grădiniță mai mare, investiție care a fost doar un pretext pentru a duce în zona respectivă utilități pe cheltuială suportată din bugetul local pentru că acolo se dezvoltă și un nou proiect imobiliar (mai multe blocuri cu de la patru la șapte etaje inclusiv)! Numai că râmniceni nu se mai lasă prostiți, iar cererile de înscriere pentru respectiva grădiniță se lasă așteptate.

PÂNĂ LA URMĂ, ȘI VEȚELEANU A RECUNOSCUT CĂ DECIZIA DEMOLĂRII E LUATĂ DE PRIMĂRIE! Printre scuipături online și pseudoargumente, care se mai și bat cap în cap, administratorul public susține că se impun intervenții costisitoare la clădirea grădiniței, invocând condiții impuse de ISU, dar pe care nu le și prezintă public. Cum ar veni, să-l credem pe cuvânt. Haida de! “(…) Declarația completă a primarului este cu totul alta : pe actualul loc al Grădiniței nr3 ( care va fi demolată cândva, dar va fi reconstruită, fiind o clădire veche !)va fi construită și o creșă modernă pentru copiii din Ostroveni. (…) Cititorii trebuie să înțeleagă că Grădinița nr 3 din Ostroveni trebuie autorizată conform noilor cerințe I.S.U. Asta înseamnă că această clădire veche trebuie demolată aproape jumătate și refăcută pentru a respecta actualele norme de securitate la incendiu !Acest lucru a determinat conducerea Primăriei să ia decizia demolării în totalitate a clădirii și construirea unei creșe ultramoderne. (…) în bugetul local din acest an au fost prinși bani pentru proiectarea noii creșe. (…) După proiectare urmează să identificăm fonduri, fie de la bugetul local, fie de la bugetul de stat, fie fonduri europene, pentru construirea acestei creșe. (…) Da, o creșă nu se construiește cu 50.000 de euro. Ceea ce ai văzut în tabelul (…) pus la dispoziție este o sumă într-un capitol bugetar asupra căreia se va reveni prin rectificare… Am precizat că urmează să identificăm fonduri pentru construirea creșei !!!”, am sintetizat din postările lui Vețeleanu, păstrând și “acuratețea” lui gramaticală.

“ÎNTÂMPLĂTOR”, PRIMĂRIA NU A INVESTIT UN LEU, DE ZECE ANI, ÎN ÎNTREȚINEREA CLĂDIRII VIZATE. Și NU este o clădire atât de veche! Și asta “au uitat” să spună, printre altele, Gutău și Vețeleanu. Unii dintre noi suntem chiar născuți și crescuți în acest oraș și știm ce spunem. Grădinița respectivă este chiar mai tânără decât cartierul în sine, ar fi trebuit doar întreținută. De cine? Păi, fix de primărie, zice legea. Ar mai fi și alte detalii, dar le păstrăm pentru un episod viitor pe subiect. Acum, întrebăm doar cum a luat decizia demolării grădiniței conducerea primăriei, când ea trebuie luată strict de Consiliul Local? Mă rog, nici uzurparea de funcții și calități oficiale nu-i e străină lui Gutău (amintiți-vă de vara anului 2016!). Dar, repetăm, o grădiniță NU este același lucru cu o creșă. Pe amplasamentul respectiv, la Cadastru e grădiniță, NU creșă. Acolo au existat doar două săli destinate unei creșe, clădirea fiind mult mai mare. Ori, în ședința de Consiliu Local, majoritatea PSD-PER-USR i-a aprobat lui Gutău să demoleze o creșă și să atragă fonduri pentru o nouă creșă, NU pentru demolarea grădiniței! Așa cum se vede și din fila de buget expusă ca argument fix de Vețeleanu! (fotocaptura de mai sus) Foarte probabil am asistat la un nou autodenunț, în lanț, cu privire la un șir de falsuri și abuzuri în actul administrativ.

“Adevăr sau minciună?! Sunt acuzat că dezinformez cetăţenii şi că primarul are, de fapt, intenţii bune cu privire la Grădiniţa Nr. 3 din Ostroveni. Deşi nu există o asemenea decizie aprobată de Consiliul Local, Mircia Gutău promite dezvoltarea unei creșe în locul grădiniţei. Cu ce bani va construi creşa dacă nu sunt alocate fonduri de la bugetul local? Până la urmă, ce vrea cu adevărat Mircia Gutău să construiască în locul grădiniței? Verificați în linkul de mai jos (AICI), Nr.28, Anexa 7 și aștept părerile dumneavoastră”, a răspuns viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

Până la următorul articol despre acest subiect, o întrebare pentru Vețeleanu: căror cititori te-ai adresat când ai scris “Cititorii trebuie să înțeleagă”? Ai încurcat pagina de Facebook cu noul site fantomă cu care vă atacați imund adversarii politici?

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY