Ștefi Uță, convocată de Federația de Atletism pentru Campionatul Balcanic Indoor U20 de la Belgrad și Campionatul Balcanic de Seniori de la Istanbul!

0
9862

UPDATE, 27 ianuarie 2024. Alina Enescu și Ștefi Uță vor merge și la Balcaniada Indoor de seniori de la Istanbul (10 februarie a.c.). Federația Română de Atletism a anunțat vineri, 26 ianuarie, criteriile de selecționare, iar timpul Ștefaniei de la 400 m plat o încadrează în baremul B (54`90). În plus, senioara cu performanța cea mai bună în această probă, Andreea Miklos, a anunțat că nu poate participa la concursul de pe malul Bosforului.

INFORMAȚIA INIȚIALĂ. În urma aprobării Consiliului Federal, delegația de atleți și antrenori care va participa la Campionatul Balcanic indoor U20 de la Belgrad (Serbia, 4 februarie) este alcătuită din 14 sportivi + 4 antrenori +1 kinetoterapeut.

Atleta vâlceană Alexandra Ștefania Uță (legitimată la CS Vâlcea 1924 – CSM Onești, antrenor Alina Gabriela Enescu, unul dintre cei patru antrenori federali ce vor însoți delegația în postura chiar de team leader) a fost selecționată pentru proba de 400 m plat, într-o competiție cu alte 17 performere de top din această arie regională europeană, majoritatea cu vârste mult mai mari decât ea. Înaintea întrecerii, Ștefi este cotată cu al doilea loc în ierarhia competiției, cu un personal best de 54`89, timp obținut chiar săptămâna trecută, în Ungaria, la o competiție regională de seniori. În condițiile în care proba favorită a atletei vâlcence în vârstă de 16 ani este 400 m garduri.

*Explicație foto: Ștefi Uță la start – 27 iulie 2023 – Festivalul Olimpic al Tineretului European, Maribor (Slovenia)

LĂSAȚI UN MESAJ