Traian Dobrinescu: “PNL riscă soarta PNȚCD. Forța Dreptei, partid construit de Ludovic Orban, a preluat principiile și valorile liberale, putând coagula toate forțele de dreapta”

0
3729

În prin proces de înființare de organizații locale în județ, președintele filialei Forța Dreptei Vâlcea Traian Dobrinescu nu uită să taxeze situația umilitoare în care a ajuns PNL. “Vasalitatea unui partid istoric” este titlul celei mai recente declarații politice a scriitorului și fostului deputat.

“Știm cum a ieșit din viața publică PNȚCD-ul. În curând, vom afla și cum va ieși PNL-ul. PNȚCD-ul s-a dus pe năsălie după o guvernare catastrofală, pusă în operă de lideri catastrofali. Putem anticipa că PNL-ul va urma același curs, măcar din trei motive.

Primul este vasalitatea față de PSD, asta însemnând că și-a pierdut autoritatea, a decăzut din rangul de partid mare. Într-o exprimare populară, s-ar zice că a fost încălecat, violat și fecundat de PSD. Liberalii autentici – nu peneliștii de conjunctură! – simt și ei brutalitatea violului. Și mai simt modificările genetice din ființa și filozofia partidului.

Al doilea motiv îl constituie liderii partidului (președintele României, președintele PNL, prim-vicepreședinții PNL și președinții de filiale județene), oameni fără credință, lipsiți de onoare, dezertori din propria ideologie, lideri ce și-au lăsat de izbeliște electoratul. Și-au trădat, fără scrupule, electoratul, în beneficiul propriu. Banii, funcțiile, afacerile, aranjamentele de clică au devenit prioritare. Poate că partidului istoric au început să-i placă nu doar violul, ci și perversitățile.

Al treilea motiv derivă din primele două: pierderea electoratului. Electoratul de dreapta este unul cu pretenții, educat, muncitor, civilizat, onest. Acest electorat nu va mai trage la căruța celui pe care l-am numit Partidul Național Liberal.

Tot mai des aud voci dinspre PNL care spun că, dacă Ludovic Orban nu ar fi plecat, acum ar fi din nou președinte. Este, mai degrabă, o scuză pentru propria lor neputință. Ludovic Orban, asemenea nouă, cei care l-am urmat, a știut de ce pleacă. Această clică din vârful PNL-ului este indestructibilă, dispusă la toate compromisurile și la toate trădările.

Forța Dreptei, partid construit de Ludovic Orban, a preluat principiile și valorile liberale, putând coagula toate forțele de dreapta. Și suntem foarte atenți la calitatea celor care vin în acest partid nou înființat”
, arată Traian Dobrinescu.

Forța Dreptei continuă să se consolideze la Vâlcea, cu pași aparent mărunți, dar siguri. Pe 26 februarie a.c. a înregistrat deja și o premieră, înființarea statutară a primei organizații de municipiu din țară, Forța Dreptei Drăgășani! În prezența liderului național, fostul premier Ludovic Orban, medicul Alin Pavelescu a reușit să organizeze o Adunare Generală de Alegeri cu o prezență numeroasă, peste așteptări și pentru formațiuni politice conscrate, 100 de membri cu drept de vot din aproape dublu înscriși deja doar din oraș, de toate vârstele și din majoritatea categoriilor socio-profesionale posibile, cu un nivel ridicat de pregătire și experiență profesională, dar și de cultură politico-administrativă. La eveniment au fost prezenți și președintele județean, Traian Dobrinescu, precum și cel al organizației municiplae Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, ambii foști deputați. Inclusiv inaugurarea sediului local și plimbarea președintelui Ludovic Orban a reprezentant o supriză, liderul liberal fiind salutat cu neașteptat de multă simpatie de foarte mulți drăgășeneni.

În următorul weekend, pe 5 martie, a fost lansată organizația Mălaia a Forței Dreptei, eveniment în cadrul căruia au avut loc și alegerile interne. Ionel Popa a fost ales președintele local.

În aceeași zi, după amiaza, au avut loc și alegerile în cadrul Forței Dreptei Voineasa, profesorul Gheorghe Stanciu fiind cel mandatat de membri organizației locale să identifice candidații pentru alegerile locale din 2024.

Ambele evenimente au fost supervizate de președintele Traian Dobrinescu și de secretarul general al organizației județene Mihai Cismaru, care au anunțat încă de acum câteva luni că se creionează un bazin foarte puternic și bine organizat pentru Forța Dreptei pe Valea Lotrului.

Ieri, duminică, 12 martie, s-a înființat oficial și organizația Forței Dreptei Orlești.

Președinte interimar a fost desemnat Constantin Greere, vechi liberal, chiar ales consilier municipal la Drăgășani pe listele PNL, în 2020, atunci când medicul Alin Pavelescu a fost învins de actualul primar Cristian Nedelecu la  o diferență mai mică de 90 de voturi. Însă, în momentul înființării Forței Dreptei, Constantin Greere a demisionat atât din PNL cât și din CL Drăgășani, un gest onorabil rar în rândul politicienilor români.

LĂSAȚI UN MESAJ