Concurs! Se stabilește un nou manager al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Tot cam porno…

0
4784

Pe siteul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea (www.sjv.ro) a fost postat anunțul de organizare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică, aprobat prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Vâlcea nr. 730 din 12 decembrie 2017, respectiv prin dispoziția aceluiași președinte Constantin Rădulescu nr. 614 din 28 octombrie 2022. În ciuda declarațiilor publice ale șefului CJ Vâlcea din ultima vreme, conform cărora liderul (și) al PSD la nivel județean este total nemulțumit de managementul unității medicale fanion a județului, totodată și șeful spitalelor din Vâlcea, concursul pare totuși “adaptat” pentru un al treilea mandat al actualului manager, medicul Dan Ponoran. Asta în condițiile în care s-a aprobat un regulament ce prevedea limitarea la două mandate pe care poate să le dețină un manager al SJU și s-a făcut și tapaj public de către cei doi pe acest subiect la vremea respectivă (probe video).

Potrivit calendarului anunțat de Consiliul de Administrație al unității medicale, sub semnătura președintelui, dr. Ion Neamu, concursul se va desfășura între 25 ianuarie, data limită până la care se pot depune dosarele candidaților și 14 februarie, afișarea publică a rezultatelor lui. Concursul are condiții stabilite cu o larghețe destul de bizară. Spre exemplu, candidații trebuie să cunoască doar limba română, scris și vorbit, nici măcar pe aceasta la nivel decent academic. Dar, sunt și alte criterii caraghioase.

Una dintre ele este taxată dur chiar de către un fost director, în urmă cu mulți ani, al SJU, tot medic. “Când au văzut că a ieșit scandal cu concursurile pentru alte posturi, în special pentru cele de asistent, nu s-au sfiit să alcătuiască o comisie de examinare cu reprezentanți din alte județe. Dar, pentru concursul de manager al spitalului nu se mai poate. De ce nu alcătuiesc și acum o astfel de comisie, dar fără bătrânul ocrotitor al medicului Ponoran, ori trimiși ai acestuia, dacă vor să fie mai presus de orice bănuială și pentru stabilirea ocupantului celei mai importante funcții din județ în domeniul Sănătății?”, s-a întrebat retoric interlocutorul nostru, al cărui nume nu-l vom face public, deocamdată, la rugămintea sa, de bun simț și din punctul de vedere al semnatarului acestor rânduri.

Momentan, nu insistăm cu detalii despre subiect. Anul este încă prea tânăr. Dar, vom reveni cu detalii mai curând decât vă așteptați.

Pentru conformitate, consultați documentele aici:

https://www.sjv.ro/wp-content/uploads/2022/12/anunt-concurs-manager.pdf

https://www.sjv.ro/wp-content/uploads/2022/12/teme-cadru-proiect-management-concurs-manager.pdf

https://www.sjv.ro/wp-content/uploads/2022/12/bibliografie-concurs-manager.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ