Eduard Rădău, elevul Ancăi Nițulescu, pregătit să facă pasul spre o echipă de baschet – seniori la doar 18 ani

0
5302

Un puști vâlcean, pasionat de baschet și talentat, se pregătește să facă pasul, chiar în această toamnă, de la juniori la o echipă de seniori, foarte posibil chiar la cea a noului înființat Club Sportiv Vâlcea – 1924 finanțat de Consiliul Județean Vâlcea. Eduard Rădău are 18 ani, este elev în an terminal la Liceul Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea și se antrenează sub bagheta fostei mari glorii a baschetului feminin Anca Nițulescu.

Acum nici două săptămâni, Edi Rădău a aplicat online, pe pagina de Instagram a Baschet.ro, pentru înscrierea la Sibiu Summer Camp 2022 și a câștigat locul acordat de publicația de profil.

Săptămâna trecută, timp de cinci zile, tânărul baschetbalist vâlcean s-a antrenat sub coordonarea lui Marc Salzer și Christian Spieth, doi antrenori de la Porsche BBA Ludwigsburg. Joi, 21 iulie, organizatorii au pregătit și un workshop, care i-a avut drept invitați pe Claudiu Streza, Fabiana Martinescu-Bădălan, Mirel Dragoste și Sebastian Ionescu.

“Cel mai important lucru pe care l-am înțeles eu din workshop a fost că, în cariera ta de sportiv, tot ce contează este să dai 100% din ce ai și să te concentrezi doar pe treaba ta. Nu contează nimic din jurul tău. Ești doar tu cu tine și asta e tot.”
Pe viitor, Eduard Rădău își propune să rămână implicat în baschet și să urmeze calea antrenoratului.
“După ce îmi termin cariera de jucător, vreau să mă duc la facultate să devin antrenor. La Craiova, probabil, la UNEFS. Oricum vara asta avem bacul. Mi-ar plăcea să rămân în baschet.”

Citiți mai multe aici:
https://baschet.ro/articole/exclusiv/eduard-radau-despre-sibiu-summer-camp-antrenorii-sunt-super-de-treaba-cu-noi?fbclid=IwAR3o8vPnnX9myGyzmiXqnoHrgOG92hOivkasXXClFktd3Xmh0SP5kUATTUc

LĂSAȚI UN MESAJ