Costi Rădulescu și majoritatea PSD-PER din CJ Vâlcea se vaită că nu au de unde da mai mult de 25.000 de lei pentru festivalul de la Brezoi, dar sparg 50.000 doar pe maculatură de partid

0
2616

După o oră și jumătate de stat în soare, în care s-au făcut de râs că nu sunt capabili să observe și remedieze o veche problemă a gradenelor de la Muzeul satului vâlcean de la Bujoreni, lipsa unei banale copertine, consilierii județeni ai PSD și PER și funcționari ai instituției au decis că evenimentele culturale cele mai importante ale Vâlcii de la Brezoi merită anul acesta doar 25.000 de lei. Nu e an electoral, deh…

“În numele grupului de consilieri județeni ai PNL Vâlcea, am propus în ședința ordinară a Consiliului județean Vâlcea suplimentarea sumei alocate pentru organizarea Open Air Bluess Festival și Live Music Summer Camp Brezoi, de la 25 mii lei, la 100 mii lei. Pentru suma respectivă am propus și sursa de finanțare. Din păcate, alianța majoritară PSD-PER a votat împotrivă. Grupul PNL Vâlcea âlcea va propune în continuare, în cadrul rectificării bugetare trecerea acestui amendament”, a explicat liderul aleșilor liberali, consilierul județean Victor Popescu.
Sursa, aici:
https://www.facebook.com/100000821105811/videos/3161952127398281/

“Iubesc festivalul de la Brezoi. Iubesc tot ce se întâmplă acolo. Îmi place muzica, am avut-o gazdă pe Beth Hart la noi, la Sala Consiliului Județean (în 2020, an electoral, între alegeri – n.r.)… Dar, nu pot să iau banii de la un proiect gen Adventure Park (păi, fă, nene, asocierea cu Vaideeni și Voineasa din start, nu toca bani inutil pe hârtii care vor fi anulate de o obligatorie altă asociere a CJ ulterioară! – n.r.), pe care nu pot să-l las fără bani pentru documentații, avize și așa mai departe, ca să-i dau pentru muzică. N-am cum, nu pot să fac asta, îmi pare rău că trebuie să vă supăr”, a încercat să mintă președintele CJ Vâlcea Constantin Rădulescu (PSD).

De ce evidențiem că minte? Pentru că a aruncat iarăși bani pe virtuală foarte probabilă… maculatură. În aceeași ședință, Consiliul Județean a aprobat, la propunerea președintelui, o hotărâre prin care alocă 50.000 de lei pentru două așa-zise proiecte de promovare a turismului vâlcean. 27.000 de lei pentru “Vâlcea, perla turismului monahal”, propunere a Asociației Rebedit, controlată de Tiberiu Pîrnău, proprietarul Ziarului de Vâlcea, publicație de casă a PSD-Gutău cu credibilitatea profesională făcută zob deja de ani buni, care alături de Gheorghe Smeoreanu a mai topit 100.000 de lei și de la bugetul Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru o lucrare similară, de calitate îndoielnică și vehement contestată. Alți 23.000 de lei au fost alocați de CJ proiectului “Via Valahia – Țara Loviștei – istorii, locuri și oameni” a argeșenei Asociații Montane Vidraru. Chiar dacă tema propusă pare interesantă, de nicăieri nu reiese că ea va fi abordată de istorici consacrați, ca garanție a valorii ei certe și nici dacă asociația respectivă are un istoric relevant în inițiative similare, dar serioase.
Mai invocă șeful CJ și un anunț de cerere de oferte postat de instituție în aprilie, crezând că sunt proști pe toate drumurile la Vâlcea și nimeni nu se uită dacă au fost criterii cu dedicație, ori chiar și momentul ales tot așa.
Și mai minte și pentru că mai are și alte astfel de născociri promise a fi finanțate de CJ, dar, toate la timpul lor.

Proiectul îl puteți consulta accesând adresa web:
http://cjvalcea.ro/images/sedinte/2022/06-24/ordinea/pct8.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ