Gutău o descrie pe Mădălina Cotar ca pe o Iada Hari în devenire. Cum care Mădălina Cotar? Noua angajată, din 15 iulie, a Ministerului de Externe

0
8707

Primarul Mircia Gutău a confirmat public, vineri, 17 iunie, în direct la Antena 3 Vâlcea, în cadrul emisiunii “Analiza Zilei” realizată de Magdalena Popescu, că Mădălina Cotar, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale sale și ale deputatului PSD Eugen Neață, se transferă, începând cu data de 15 iulie a.c. în cadrul Ministerului de Externe, din postul deținut la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea. Nu se știe care post exact, pentru că nu apare în schema declarațiilor obligatoriu publice ale funcțiilor, averilor și intereselor din respectiva instituție (clubul este finanțat din bani publici), deși în presa de casă a PSD-PER a fost prezentată încă din 2016 (vedeți aici) drept manager sportiv (iarăși, în baza a nu se știe căror competențe în domeniu).

După cum a descris-o Mircia Gutău “printre rânduri”, ai zice că pleacă pe post de spion în pregătire, deși absolut nimic nu o recomandă pentru o astfel de perspectivă, nu obligatoriu măgulitoare, veți vedea la finalul articolului de ce: nici pregătirea (Spiru Haret), nici vârsta deja înaintată pentru domeniu (la 30+ e cam greu să recuperezi temeinic vastele cunoștințe de relații internaționale, politică și economie mondială, două-trei limbi de circulație internațională stăpânite la perfecție scris și vorbit etc, de care ai nevoie), nici funcția de consilier județean, deținută doar câteva luni pentru că s-a aflat într-o crasă incompatibilitate, nici cea deținută la SCM (“manager” sportiv) și nici măcar candidatura lamentabil eșuată la parlamentarele din 2020, în plutonul de amazoane politic eșuate trimis de Gutău și, destul de probabil, de Buican, pe listele PMP Vâlcea (Mădălina Cotar la Senat – hohoho, ex-viceprimărița Carmen Preda și Ana Preoteasa la Camera Deputaților, cu girul PNL Ana Preoteasa ocupă o funcție foarte bine plătită, dar nemeritată, la ARR).

Noiembrie 2020

Iar, dacă o ascultați pe Mădălina cum face umede așchii (sic!) imaginare scobitori, încercând să exprime o scurtă propoziție în engleză… În fine, poate că vorbește fluent o altă limbă de circulație internațională și nu a dorit să ne impresioneze public măcar cu o astfel de competență până acum. Dar, și în română scapă frecvent stridente dezacorduri, cuvinte (dintr-un precar bagaj lexical) folosite cu alt sens decât cel corect. Ba, chiar și “personalitatea asumată” o trădează des, nici stăpânirea de sine nefiind un atu al său. Mai degrabă “alunecările” verbale birjărești.

Vocea și talentul

“Da. Pe mine personal (sic!) mă bucură faptul că a reușit și chiar i-am dat transferul. I s-a aprobat transferul cu data de 15 iulie, dacă nu mă înșel, transfer în cadrul Ministerului de Externe… (neinteligibil) Dar, ce am auzit așa, a fost că va fi dusă la consulatul din Zaragoza din Spania. Sincer mă bucur pentru reușita ei. Bineînțeles că există foarte multe bârfe, în stânga sau în dreapta, dar ca să mergi într-o misiune din asta diplomatică (sic!) în primul rând trebuie să ai disponibilitate ca s-o faci. Ea nu este căsătorită, n-are copii, are facultatea, are pregătire (sic!), a putut face. Păi, e foarte greu să găsești, pentru cei de la Ministerul de Externe să găsească persoane, ba, dacă ești căsătorit și ai doi copii e foarte greu să-ți iei și copiii, ba soțul nu știi unde lucrează, e foarte greu. Dar, ea fiind persoană singură, a avut această posibilitate și această șansă. Fiecare om cu șansa lui și eu sincer mă bucur pentru reușita ei”, a declarat Mircia Gutău la emisiunea TV locală.

Antena 3 Vâlcea, “Analiza zilei, 17 iunie 2022, minutul 36:35:

Luând întreaga declarație așa cum e, mai sesizăm că Gutău rămâne tributar unor păreri preconcepute, misogine în general, altfel argumente precum faptul că este “singură, n-are copii” pot fi valabile în alt domeniu, tot diplomatic… oarecum. Al escortelor de lux, dar nici aici nu e cazul pentru persoana vizată în articolul acesta, chiar dacă limbajul ei și anumite hobbyuri (păcănelele, spre exemplu, nu vă gândiți și la alte prostii hardware) i-ar putea induce în eroare pe cei care nu o cunosc chiar atât de bine.

AUDIO! O mostră de dialog (telefonic) diplomatic, din 2 septembrie 2020:
https://www.facebook.com/100001819624331/videos/4383221301748481/

Și la capitolul dosar viitoarea angajată a Consulatului României la Zaragoza rămâne descrisă concludent, chiar dacă doar în glumă atunci, acum 11 ani, de vâlcenii hâtri: Mata, pardon, capra sare masa, iada sare casa.

Noiembrie 2018, Ateneu, Congres PER, Cotar, Pendiuc, Vețeleanu, Preda

Are sens să mai precizăm că eventualele urme de pamflet ale acestui articol sunt intenționate?

Pe același subiect citiți și știrea publicată în exclusivitate de Marielena Popa în publicația “Indiscret în Oltenia”:

https://www.indiscret.ro/2022/06/06/indiscretia-zilei-madalina-cotar-ar-putea-fi-numita-consul-in-zaragoza-spania/

LĂSAȚI UN MESAJ