APAVIL majorează din nou tarifele! Unii primari susțin că nu au cunoștință de o hotărâre a ADI Apa Vâlcea, neexistând mandate date de consilii locale în acest sens

0
5347

APAVIL majorează tarifele pentru apă potabilă și canalizare-epurare în mai puțin de un an, la nouă luni distanță, mai exact. Societatea invocă aprobarea unui aviz al ANRSC, ceea ce ar înseamna că reprezentanții consiliilor locale și ai Consiliului Județean din ADI Apa Vâlcea au votat pentru majorare, adică au și avut mandat din partea legislativelor locale să dea acest vot. Numai că nu apar aceste voturi în nomenclatorul transparenței decizionale. Mai mulți primari de localități membre ale ADI întrebați de noi susțin că nu au avut habar de așa ceva. Din partea municipiului Râmnicu Vâlcea, reprezentant în asociație este viceprimarul USR Andrei Gheorghiu. Conform convocatoarelor recentelor ședințe, postate pe site-ul primăriei, nu există o hotărâre a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea în acest sens. Aceeași situație și la Drăgășani, dar și în alte nouă comune. Președinte al ADI Apa Vâlcea este Robert Schell, primar al orașului Brezoi.

“Înștiințare. În conformitate cu Avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice numărul 953087/28.02.2022 aprobat prin Hotărârea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,APA VÂLCEA,, numărul 11/08.06.2022 și cu prevederile art.35 alin.8 din Legea Serviciului de alimentare cu Apă și de Canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm ca începând cu data de 01.07.2022, pentru întreaga arie de operare a Apavil SA, se vor aplica următoarele prețuri și tarife: • Prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită va fi de 4,61 lei/mc, exclusiv TVA. • Tariful pentru canalizare-epurare va fi de 4,21 lei/mc, exclusiv TVA”, se arată în anunțul oficial.

Tarifele anterioare erau de 4,48 lei fără TVA pentru apă potabilă și 3,95 lei fără TVA pentru canalizare-epurare, majorare operată nouă luni în urmă, de la 1 octombrie 2021.

Conform ANRSC, APAVIL urcă pe locul 15 pe țară cu noul tarif cumulat.

Anunțul poate fi consultat pe site-ul APAVIL:
https://apavil.ro/?page_id=628

LĂSAȚI UN MESAJ