Breaking! Noi majorări substanțiale pentru serviciile de salubrizare pregătite de primăria lui Gutău!

0
6717

În ședința de luni, 31 ianuarie a.c., primarul Mircia Gutău și majoritatea PSD-PER-USR vrea să acopere cu acordul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea noi majorări de tarife pentru serviciile de salubritate, inclusiv cea stradală delegată operatorului din subordinea municipalității Piețe Prest SA. Pe ordinea de zi a respectivei întruniri au mai fost inclusi și atribuiri de sedii pentru filialele județene ale ALDE și PER, partide neparlamentare care vor benefica de prețuri modice (81 de lei lunar ALDE pentru noul spațiu de la PT Filipin, respectiv 173 lei lunar PER pentru spațiul de pe strada Mihai Eminescu – zona Tic Tac), ambele acoperite prin schimburi cu alte imobile, dar, în realitate, deja folosite de ani buni de reprezentanții celor două partide.

Un foarte important proiect de hotărâre a trecut deja de APL chiar cu semnătura primarului și este pus în dezbatere publică de abia câteva zile. Probabil că va fi inclus în ordinea de zi a unei ședințe a CL din februarie. Este vorba despre noi și substanțiale măriri de tarife la salubritate pentreu persoane fizice și juridice. Îi facem noi un serviciu gratuit primăriei, deși are o gloată de presă locală năimită să informeze publicul local. Iată documentele:

Altfel, punctul patru de pe ordinea de zi a ședinței de luni, 31 ianuarie vizează majorarea tarifelor și pentru activitatea de salubrizare stradală, întreținere a spațiilor verzi precum și a tarifului (manoperă) pentru lucrările de reparații și/sau mentenanță.
Din expunerea de motive lipsește evidențierea tarifelor actuale. Argumentele invocate de conducerea Piețe Prest sunt creșterea salariului minim pe economie și a valorii bonurilor de masă, creterea prețurilor la carburanți, energie electrică și termică, sare și alte materiale, precum și – ATENȚIE! – “creșterea tarifului de sortare a deșeurilor stradale, de 17%, conform Notificării operatorului stației de soratre New Recycling SRL nr. 3.81/02.12.2020 (?!?) cu privire la modificarea tarifului de preluare a deșeurilor stradale la 312,17 lei/tonă începând cu 01.01.2022.” Adică ascunde acolo un procent important tot din banii vâlcenilor!
New Recycling este o firmă abonată la bani publici de ani buni, cu clienți precum Oltchim, Electroputere, RAAN și CE Oltenia, toate societăți importante dar care nu s-au simțit tocmai bine.

Ordinea de zi a ședinței de luni, 31 ianuarie:
https://www.primariavl.ro/sedinte-consiliul-local/convocari-proiecte-hcl/item/8717-consiliul-local-este-convocat-in-%C8%99edin%C8%9Ba-ordinara,-in-data-de-31-ianuarie-2022,-ora-10-00,-la-filarmonica-ion-dumitrescu-sala-lahovari

Pe același subiect citiți neapărat și:
https://zin.ro/12/04/2021/investigatii/new-recycling-romprest-energy-valcea-smid-groapa-gunoi-tarife-salubrizare/

LĂSAȚI UN MESAJ