Sănătatea publică pusă în pericol, tratată samavolnic de instituțiile statului! DSP și SJU Vâlcea, front comun cu organe de cercetare penală pentru a-i face scăpați pe Didoiu și Neghină!

0
5016

Miercuri, 24 noiembrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești i-a comunicat petentului Gheorghe Jianu că procurorul de caz Alexandru Coculescu a emis pe 17 noiembrie a.c. Ordonanță de clasare pentru secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea Ionuț Didoiu și comisarul de poliție Christian Neghină, șeful Poliției Râmnicu Vâlcea, pentru infracțiunea prevăzută de art 353 Cod Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor. Motivarea magistratului pare a fi făcută în bătaie de joc față de petent, expus realmente unui pericol de îmbălnăvire. Din ea nu rezultă nici măcar o cercetare serioasă a situației, pentru că nu apar mențiuni în privința faptului că Ionuț Didoiu, în loc să se autoizoleze, s-a prezentat nu doar la locul de muncă, dar și la o întrunire cu publicul, deși știa că este unul dintre contacții direcți ai unui caz Covid-19, finul său, arhitectul-șef al primăriei, Petre Dragoș Mihăilă, confirmat după un concediu în afara țării.

Totodată, procurorul Coculescu a omis să verifice un detaliu foarte important semnalat de presă (link mai jos către articol), anume că marți, 3 august, secretarul Ionuț Didoiu era convocat în fața Comisiei de disciplină a Instituției Prefectului județului Vâlcea (în urma unei alte reclamații). Luni, Didoiu a solicitat scris prefecturii să-i accepte o amânare “pe motiv că este contact cu o persoană pozitivă Covid-19”. Pe cale de consecință, nu ar fi trebuit nici să participe, tot luni, la ședința comisiei de la ora 11.00, conform ordinului Ministerului Sănătății!
Acest detaliu trebuia să fie cercetat și de comisarul Neghină, faptul că e șeful poliției municipale fiind și cauza pentru care dosarul a ajuns de la Vâlcea, prin declinare a competenței, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești (cauze cu polițiști ofițeri). Asta ar fi avut mai multe șanse să se întâmple doar dacă ofițerul de poliție nu ar fi fost în consimțământ cu secretarul Didoiu împotriva măsurilor antipandemice stabilite de autorități ale Statului, așa cum demonstrează înregistrarea convorbirii dintre cei doi purtată chiar înaintea comisiei la care au fost coparticipanți (înregistrarea audio – linkul de la subsolul articolului). Înregistrare pornind de la care (și coroborată cu alte mărturii obținute de la alți angajați ai primăriei) s-ar fi putut elucida și misterul vaccinării reale sau fictive a secretarului primăriei (vaccinare de care avea nevoie pentru a putea ajunge în Dubai, la sejurul de lux).

De ce nu are nimeni încredere în raportări? Dovada bătăii de joc instituționale

Acum vine partea gravă la modul extrem a cazului. Deși DSP a emis în 12 august a.c. un document din care reiese clar că “Didoiu Ion a fost testat la data de 02.08.2021, h – 11.00 și rezultatul «pozitiv» a fost încărcat pe platformă la data de 03.08.2021, h – 00.00(perfect logic, în seara zilei respective a fost încărcat în platformă bilanțul ei), procurorul Coculescu invocă alte documente pe care le-ar fi emis, între timp, DSP și… Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

“(…) Din înscrisurile transmise de DSP Vâlcea și SJU (abrevierile ne aparțin – n.r.) a rezultat faptul că în ziua de 02.08.2021, ora 20.35, i s-a recoltat numitului Didoiu Ion la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Vâlcea proba PCR, iar la data de 03.08.2021, ora 17.16 a fost finalizată analiza acestei probe și s-a introdus rezultatul acesteia în sistemul informatic al spitalului (f.30 și 45). Prin urmare, având în vedere că ședința la care Didoiu Ion în calitate de secretar al Primăriei Râmnicu Vâlcea a participat a avut loc în dimineața zilei de 02.08.2021, iar ulterior, în seara aceleiași zile, acesta s-a prezentat la UPU din cadrul SJU Vâlcea (bla, bla, bla… – n.r.) Didoiu Ionu nu avea posibilitatea să cunoască despre faptul că este infectat cu SARS – CoV – 2 la momentul participării la respectiva ședință (…)”, susține procurorul în ordonanță.

Primele cazuri de tulpină Delta în Vâlcea, ignorate juridic cu disperare!

Procurorul Coculescu ignoră, astfel, și faptul că situtația s-a suprapus cu depistarea (în data de 14 august era cert rezultatul testelor de la Craiova) primelor cazuri confirmate în județul Vâlcea de apariție a supercontagioasei tulpini Delta a virusului, circumstanță vădit agravantă. Atitudinea denotă ori o profundă lipsă de înțelegere a fenomenului coroborată cu dezinteres pentru cercetarea lui, ori un scandalos dispreț față de pericolul social cert, la care au fost expuse multe persoane. Vedeți altă variantă?

Samavolnic dispreț în răspunsul DSP către petent din 25 noiembrie!

Ce pare și mai grav este lejeritatea cu care DSP pare să emită documente cu conținut contradictoriu, în această situație fiind suspiciuni cel puțin rezonabile de fals intelectual și inducerea în eroare ale organelor judiciare. Per a contrario, dacă nu e vorba de abuz simultan comis împotriva petenților și organelor judiciare, par suspiciuni rezonabile de cercetare abuzivă și favorizarea făptuitorului din partea procurorului și a polițiștilor cu care a colaborat la “cercetare”.

Culmea bătăii de joc, joi, 25 noiembrie, DSP îi răspunde petentului Gheorghe Jianu că nu pricepe de ce nu corespund datele din informațiile pe carea chiar instituția i le-a comunicat oficial inițial și cele menționate în dosar. De silă, pur și simplu, nu adaug alte comentarii, postez doar răspunsul disprețuitor al DSP.

Nu în ultimul rând, se impune extinderea cercetărilor și în privința conducerii SJU – Dan Ponoran, manager și Florin Nicolae, medic șef de secție la UPU – SMURD.

Petentul Gheorghe Jianu are la dispoziție 20 de zile de la data comunicării să conteste ordonanța procurorului. Din punctul de vedere al semnatarului acestor rânduri are și obligația morală de a cere sancționarea disciplinară a organelor de cercetare.

Halucinantul dialog dintre Didoiu și Neghină! Descrierea pe larg a situației o puteți citi aici:
https://valceainfo.ro/2021/08/12/scandalos-dispret-pentru-sanatatea-publica-pozitiv-covid-19-chiar-de-luni-2-august-secretarul-primariei-lui-gutau-a-pus-in-pericol-sanatatea-colegilor-dar-si-a-organizatorilor-protestului-anti-usr/

LĂSAȚI UN MESAJ