Țigaret strânge semnături pentru protejarea rezidenților de aberantele taxe impuse de primăria lui Gutău pentru parcări

0
12098

La solicitarea foarte multor locuitori din Râmnicu Vâlcea, scandalizați de noile taxe pentru parcări pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea impuse de primarul Mircia Gutău, inginerul Bogdan Țigaret inițiază o nouă campanie de strângere de semnături pentru modificarea hotărârii ce stă la baza acestora. Tânărul liberal a anunțat demersul și pe propriul cont de Facebook, inițiativa urmând a demara sâmbătă, 5 iunie, pe străzile din municipiu. Și viceprimarul PNL Virgil Pîrvulescu a anunțat public că lucrează la elaborarea unui nou regulament privind parcările, lucru pe care municipalitatea ar fi trebuit să-l facă înainte de a genera din nou revolta vâlcenilor cu aberantele și aiuritoarele taxe impuse de curând.

“Domnule, #PrimarFaraViziune, să știți că râmnicenii s-au săturat să faceți experimente.Vă amintesc doar două experimente:
1. Demolarea și reconstruirea sensului giratoriu de la intersecția străzilor Calea lui Traian cu Dacia.
2. Majorarea exagerată a impozitelor in 2018.
Gata! Ajunge!
Nu mai vrem experimente și cu parcările!
Încetați cu subjugarea râmnicenilor care o duc din ce in ce mai rău, știu că dumneavoastră vedeți doar din punctul dumneavoastră și al prietenilor dumneavoastră care au bani, dar RÂMNICENII NU AU BANII DUMNEAVOASTRĂ SI AI PRIETENILOR DUMNEAVOASTRĂ!
Începând din acest weekend voi incepe strângerea de semnături pentru a vă demonstra că majoritatea râmnicenilor vor anularea acestei TAXE DE PARCARE!”,
a precizat Bogdan Țigaret joi, 3 iunie.

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea acuză dur gradul ridicat de taxare și impozitare în raport cu veniturile prea mici

Toți posesorii de mașini din Râmnicu Vâlcea resimt efectele deciziei, dar cel mai afectați, de departe, sunt cei care au dreptul la locuri de parcare rezidențiale. Pentru ei, decizia este o formă de suprataxare, adică la limita abuzului, pentru că li se cer alți bani, și nu puțini, pentru un serviciu de care trebuiau să beneficieze în baza impozitului pe apartament, a celui pe mașină, plus a ecusoanelor, dar nu au garanția unui loc de parcare asigurat nici după impunerea noilor taxe. Dimpotrivă, se văd puși în situația de a se “lupta” pentru un loc de parcare cu cei din tranzit.
Impozitul pe mașină este colectat pentru întreținerea drumurilor, iar impozitul pentru apartament include și locul de parcare! Administrația locală știa că orice bloc trebuie să aibă minim un loc de parcare pentru fiecare apartament, conform legislației, dar nu a întreprins niciun demers pentru protejarea acestui drept deja existent. De asemenea, administrația locală ar fi trebuit să impoziteze cu mai mulți bani pe cei care au mai mult de o mașină înmatriculată la aceeași adresă, dar le-a fost prea lene să muncească la inventarierea acestora, deși nu poate fi un proces prea complicat în plină eră a digitalizării, oricât ar încerca unii contribuabili să găsească portițe pentru a scăpa de impozitare. Totodată, administrația publică nu a asigurat montarea de echipamente pentru colectarea banilor, iar instrumentele de plată online au fost insuficient de clar explicate. În schimb, se grăbește să colecteze și amenzi pentru neplată. Să nu toarne și mai rău gaz pe foc…
Primarul Mircia Gutău susține că ca s-a inspirat de la decizii similare adoptate de adminsitrații din alte orașe mari (Cluj-Napoca, Brașov etc..). “Păi, să se inspire și la oferirea de locuri de muncă la fel ca în acele orașe, adică și cu salarii asemănătoare! Abia atunci sa perceapă noi taxe, ilegale atât timp cât percepi pentru același lucru oferit două-trei taxe și impozite. Avem taxa de intrare în oraș (aplicabilă mijloacelor rutiere de gabarit mare), avem taxă pentru loc de parcare în anumite zone din oraș (lângă instituții și centre comerciale în Centru), avem impozite pe locuințe, dar nu avem siguranța acestor locuri de parcare, lipsește atât individualizarea lor, cât și supravegherea autoturismelor”, comentează cu năduf Edi Enea, locuitor în Râmnicu Vâlcea.
Mai adaug și discriminarea la care pur și simplu nu se gândește cineva din administrația locală să renunțe, anumite instituții publice ale municipalității rezervându-și un anumit număr de locuri de parcare gratuită pentru conduceri!

LĂSAȚI UN MESAJ