Famiglia merge mai departe. Gutău l-a numit pe Gogârnoiu “City Manager”. Salariu lunar 20.000 de lei, adăugat pensiei similare

0
15925

Mircia Gutău a emis vineri, 15 mai, dispoziția (nr. 1.494) de numire a lui Gheorghe Gogârnoiu (65 de ani, promovăm tinerii, deh) în funcția de Administrator Public al Municipiului Râmnicu Vâlcea. Conform deciziei, cel mai controversat șef de administrație financiară pe care l-a avut Vâlcea va avea un contract pe durată nelimitată, dar valabil doar până la finalul mandatului primarului care l-a numit, și un salariu lunar de – atenție! – 20.000 de lei!!! Salariu care se va adăuga pensiei de nivel similar, bineînțeles! Gogârnoiu și-a înregistrat anul trecut cererea de pensionare din ANAF (decizia i-a venit în martie a.c.), apelând astfel la un nou truc prin care să evite cercetarea sa disciplinară în interiorul ANAF, detaliu pe care îl vom aborda într-un episod viitor dedicat celui considerat de majoritatea vâlcenilor gardianul afacerilor și afaficurilor care au adus județul în pragul falimentului și depopulării. Dar, au prosperat alți cetățeni de onoare din fami(g)lia locală… Deja o tradiție instaurată fără complexe de Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea, și Gogârnoiu, care a controlat Finanțele Publice Vâlcea timp de două decenii (încă dinainte de anul 2000), este posesorul unei condamnări penale definitive (4 septembrie 2014) pentru conflict de interese. Probabil că puțini își mai amintesc și alt detaliu relevant: același Gogârnoiu este și membru fondator, în anii `90 ai sfârșitului de mileniu trecut, la filiala locală PDSR (precursorul actualului PSD), unde a deținut vreme de ani buni calitatea de trzorier (sic!). Așa se explică mai simplu cum a fost propulsat sporadic fostul contabil al CAP Lăpușata, de Viorica Dăncilă și grupările (neocomuniste, dar și neosecuristice, obediente intereselor de la Răsărit, zic unii) din interiorul MF, ANAF, MJ și BNR, și în funcții de conducere la nivel național, chiar dacă nu au fost de prim plan. Nu pentru că ar fi vreun strălucit profesionist în domeniu, așa cum își legendează cu disperare CV-ul și acum. Asta e! În era digitalizării, Gutău ține musai să ne întoarcă la abac…


Spre uimirea multora, dar nu și a celor care știu cum lucrează cei insinuați din timp în instituțiile de stat – finanțe, justiție (da, da, chiar și în DNA, pe vremea când era PNA-ul conceput de Adrian Năstase), ordine publică etc – de gulerele albe, joi, 27 decembrie 2018, Gheorghe Gogârnoiu a fost numit din nou în funcția de șef al al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea, deși fusese condamnat penal cu patru ani înainte pentru conflict de interese. “Marele justițiar” (inițial așa părea, până când a început să vorbească fix cu vorbele celor pe care mimase că-i acuză) Gelu Diaconu ar trebui să spună (dar are un inexplicabil și prelungit gol de memorie) și cum a convins Gogârnoiu în 2016 instanța să oblige ANAF să-l repună în funcția de șef al finanțelor publice vâlcene. Se prevalase de o procedură internă de destituire nerespectată de conducerea de atunci (2014) a ANAF ca din scăpare (haida, de). Nu fusese, domnule, supus analizei comisiei de disciplină. Abuz, nu? Că tot a devenit imnul penalilor ce au început tot în 2016 asaltul final asupra legii și statului sub comanda lui Dragnea. Apoi, juristul ANAF și-a demonstrat măiestria fix în procesul intentat de Gogârnoiu instituției. ANAF a pierdut cu brio, bineînțeles și pare, nu-i așa, un succes al avocatei lui Gogârnoiu, Anca Ungureanu, soția fostului deputat și prefect de Vâlcea Petre Ungureanu. Mdeh, știm noi ce să zicem… Evident, instanța a obligat statul să-i achite lui Gogârnoiu și salariile pentru perioada 2014 – 2018. E foame de bani mereu, băieți.

Un mizilic. Mașini cumpărate pentru instituție de la firma fiului, Denis Gogîrnoiu

Așa cum spuneam, Gheorghe Gogârnoiu a fost schimbat din funcţia de director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea în 4 septembrie (2014) după ce a pierdut definitiv (3 sptembrie 2014) procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). În octombrie 2012, ANI a constatat că Gheorghe Gogârnoiu, în calitate de director executiv al Finaţelor Publice Vâlcea, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi că există indicii referitoare la săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Gheorghe Gogârnoiu a semnat şi aprobat un număr de 11 contracte şi acte adiţionale ce au avut ca obiect achiziţionarea de autoturisme şi servicii pentru întreţinerea parcului auto al Finanţelor Publice. Contractele au fost încheiate între DGFP Vâlcea şi S.C. Autoservil, societate la care Denis Gogârnoiu, fiul acestuia, a devenit (ce surpriză!) acţionar începând cu data de 13 februarie 2013, dar mașinile au fost cumpărate efectiv abia după această dată. În baza acestui contract, a reieșit și un mic prejudiciu, vreo 30 000 de euro, că mai mult nu a putut (sau nu a vrut) altă insituție să găsească. Conform prevederilor legale, conflictului de interese (faptă penală) constituie temei pentru eliberarea din funcţie a unei persoane ce exercită o funcţie publică. De asemenea, complementar,  persoana respectivă nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului. Dovadă că hotărârea instanței a rămas în picioare, Gogârnoiu nu a putut fi repus în funcție până în 2018.

Schița recapitulativă a două decenii de asalt asupra Vâlcii

Din 2004, famiglia devine proprietară de oraș. Se insinuează cu oameni de încredere (de onoare, deh) peste tot: instituții, partide, afaceri. Doar câteva nume și date: Gutău primar, nevasta notar, Gogârnoiu la finanțe, sprijinit de Maria Tudor, fiul lui la gardă financiară, Ungureanu deputat, apoi prefect, nevasta și fiul avocat, nora și alte rude, procurori și polițiști, Bălan la CET, Denise Bojan (fiică de fost subprefect) ridică un mall pe un parc, divorțează și se recăsătorește cu Bălan, câteva afaceri locale prosperă și prosperă, dar angajații lor aproape că fac foamea șa.m.d….
Luni, Gutău i-a adresat public (pe site-ul primăriei) un mesaj de mulţumire deținătorului funcției de Administrator Public până la sfârșitul lunii martie a.c., Gheorghe Ghibirdic (alt specialist de marcă, în concepția lor). Dar, nu a publicat și decizia de numire a lui Gogârnoiu în aceeași funcțe. Zic el și menestreii lui că trebuie așteptat să vedem, dom`le, dacă reputatul finanțist și onorează propunerea. Care e, de fapt, o dispoziție deja, după cum se vede bine din facsimil. Teatrul Țăndărică.
Să vă reîmprospătăm puțin memoria, ca să înțelegeți de ce se tem Gutău, Gogârnoiu, familia Tudor, familia Mutu, alte familii și cetățeni de onoare.
Prin 2006, adică al treilea an din primul mandat de primar al lui Gutău (anterior fusese doi ani viceprimar), Denis Gogârnoiu se număra printre beizadelele de potentați locali acuzate că și-au însușit o stradă din Râmnicu Vâlcea, afacere girată notarial de… ați ghicit, Mariana Gutău, soția edilului nepereche și blochează accesul altor cetățeni la proprietăți.
De fapt, vă lăsăm plăcerea să citiți mai multe despre un moment din trista istorie a capturării orașului și județului după 1990 în articolul pe care îl găsiți accesând linkul de mai jos. Sfat: salvați capturi, oamenii au obiceiul să radă orice urmă negativă despre trecerea lor prin viață de pe online (sic!) și să păstreze doar versiunile comandate de ei în diverse medii septice de propagandă. Oricum, noi ne-am asigurat în ultimii ani că rămân agregatoare de care nu se pot atinge, teoretic.
https://m.jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/strada-privata-a-puilor-de-stabi-7016.html?fbclid=IwAR0mhvrGWpBpCAYaJwr_iXjujE6lJj2egyCUd7e1JWs5nw9ntrQG72mg0rU

LĂSAȚI UN MESAJ