Infestare cu COVID-19 neconfirmată la una dintre cele trei vâlcence suspecte. Managerul SJU acuză creșterea de 70 de ori a prețurilor măștilor pe SICAP

0
3625

“Avem trei cazuri internate pentru supraveghere, trei persoane care au fost în același avion cu italienii care au fost în România. Am trimis analizele la București ieri. Așteptăm astăzi rezultatele. Cele trei femei prezintă semne de infecție respiratorie, dar medicii noștri infecționiști spun că nu cred că e vorba despre COVID-19, cele trei paciente nu prezentau febră. Așteptăm rezultatele.


Oricum, unii fac bani cu nenorocirea asta. Măștile faciale de 0,005 lei au ajuns la 3,5 lei în SEAP-SICAP. De 70 de ori mai mult! Este bătaie de joc! Astăzi am informat DSP de situația asta. Am și propus Ministerului Sănătății să facă o achiziție centralizată, prin ONAC (Oficiul Național de Achiziții Centralizate – n.r.) poate scot un preț mai bun la o cantitate mare”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgențe Vâlcea.
Între timp, prefectul județului Vâlcea Tiberiu Costea a anunțat oficial că au fost obținute primele rezultate ale testelor, din care reiese că una dintre cele trei vâlcence nu e infestată cu COVID-19. Pentru celelalte două încă se așteaptă rezultatele.

În contextul epidemiei nu sunt indicate manifestările publice!

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală.
Managerul Institutului „Matei Balș” a precizat: „S-a spus că lucrează la un restaurant. Nu! Lucrează într-o hală cu metale. Italianul s-a dus la șeful lui, el era în sala respectivă, la 3 metri de cei doi, după care italianul a plecat și el și-a văzut de treabă. Italianul era bolnav pe teritoriul României. A venit bolnav în România și a plecat într-o perioadă de acalmie. Această viroză evoluează ca gripa, bipolar. Un prim episod de febră este la început, apare o defervescență de o zi sau două, după care mai apare febra.”

LĂSAȚI UN MESAJ