Reacție vehementă a PNL Vâlcea: Ajunge, PSD-iștilor! N-o mai dați la întors cu teoriile democrației!

0
1177

În cele trei luni de zile, Guvernul PNL a trebuit să acționeze pentru a dezamorsa bombele nucleare plasate de către Liviu Dragnea la temelia echilibrelor macroeconomice ale țării.


Încă de când a preluat guvernarea, PNL-ul s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în două tururi prin procedura angajării răspunderii, iar PNL s-a ținut de cuvânt în fața alegătorilor. Alegerile majoritare într-un singur tur favorizează PSD-ul, motiv pentru  care a blocat existența a două tururi pentru că nu își  dorește să aibă riscul unor surprize.
PNL a scăpat țara de OUG 114, una dintre cele mai nocive ordonanțe de urgență din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor românești, asupra antreprenorilor români și asupra românilor în general. Efectul OUG 114 a fost creșterea veniturilor demnitarilor și supra-taxarea românilor și a mediului privat. Practic, ce s-a încercat prin OUG 114 era faptul că pesediștii luau bani de la firmele românești și de la români pentru a-și crește propriile venituri. Aceste prevederi au fost eliminate prin angajarea răspunderii  OUG 1/2020.
Mai trebuie amintit faptul că PNL-ul a plafonat punctul de amendă care era legat de salariul minim. După cum știți, PNL a crescut în decembrie salariul minim cu 7.2%, însă a dorit să-i protejeze pe români și să plafoneze punctul de amendă. De asemenea, PNL A  ÎNGHEȚAT SALARIILE DEMNITARILOR.
PNL-ul a eliminat suprataxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a adus facturi mai mari pentru români. Această măsură a lovit în zeci de companii din energie, iar cea mai mare parte dintre ele fiind deținute de statul român sau având statul ca acționar.  Această măsură obliga companiile din energie să crească prețul pentru consumatorii casnici și pentru consumatorii industriali, pentru că trebuiau să facă rost de bani pentru a plăti suplimentar către stat. Iar  efectele au fost observate imediat: au crescut facturile la încălzire, la gaze naturale și la energie electrică pentru toți românii. Cetățenii au fost primii afectați de aceste măsuri. Companiile românești au fost nevoite să crească prețul produselor și serviciilor pentru a acoperi diferența. Eliminarea suprataxei de către PNL a avut efecte pozitive în bugetul fiecărei familii din România.  PSD-ul nu a fost interesat ca românii să plătească mai puțin pentru încălzire, pentru energia electrică și pentru gazele naturale, drept urmare  au votat în Parlament împotriva OUG 1/2020.
Un alt demers pe care PNL-ul l-a făcut  a fost încetarea detașărilor pe salarii de sute de milioane din privat în zona publică, fără concurs,  dar majoritatea toxică PSD-istă din Parlament s-a opus. Această opțiune permitea angajarea la stat, pe funcții importante și pe salarii foarte mari, a unor persoane care nu aveau nici CV-ul necesar și nici competențele necesare pentru a ocupa acel post.
Sunt doar câteva dintre măsurile importante realizate de către Partidul Național Liberal aflat la Palatul Victoria și care au fost distruse de PSD în Parlament și care demonstrează, încă o dată, de ce alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru ca România să revină pe drumul cel bun.
În tot acest timp, de partea cealaltă,  PSD-ul arejectat aceste demersuri, iar cea mai mare parte a primarilor și a baronilor lor din teritoriu nu erau mulțumiți, așa că partidul nu-și putea permite să nu reacționeze. A fost un prilej pentru Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, să își  treacă un succes în CV-ul politic, doar pentru a avea cu ce să se prezinte la viitorul congres al partidului. A fost doar calculul unui grup rebel anti-Dragnea care nu este de acord cu alegerile anticipate și nici parlamentarii PSD-işti nu sunt de acord pentru că mulți sunt conștienți că șansa lor de a mai prinde locuri eligibile în Parlament se diminuează și mai mult dacă au loc alegeri. Se ascund în Parlament și le este temă de votul românilor. Până și aliați de-ai lor din teritoriu, precum Gușterul ecologist, care mai de curând anunța printr-un comunicat, rolul conducător de tip putinist al său, se tem de alegeri, fie anticipate, fie în două tururi – exact ca la PSD: totul începe și se termină cu ei. Noii alațidin Parlament s-au înfrățit rușinos în fapte și simțiri cu pesediștii. Și asta cu speranța că vor mai putea reduce din dimensiunea dezastrului care îi așteaptă la viitoarele alegeri.Cu siguranță că nota de plată va veni la proxima consultare a voinței electoratului.
La ora actuală în Parlament aveam de-a face cu o majoritate conjuncturală, una de moment, catalizată nu pentru  proiecte majore de ţară, ci doar pentru ambiții şi interese personale temporale şi de resentimente la adresa Partidului Național Liberal şi a preşedintelui Klaus Iohannis.
În ultimele zile, PSD-iști au prezentat doar interpretări personale şi strict subiective ale Constituţiei. Nu există în Legea fundamentală niciun articol care să-i interzică președintelui să desemneze de mai multe ori un premier, chiar şi unul demis prin moțiune de cenzură.  Totul este construit deacești imberbi politic cu scopul de a trage sistematic de timp până la momentul în care organizarea de anticipate va fi cu desăvârșire imposibilă. Nu fac decât să adopte o strategie care, în principal,  vizează punerea de piedici și o  dau la întors cu teoriile democrației.
Avem în față un Parlament retrograd și compromis care nu poate susține agenda de bună guvernare, de reformare a statului, de trecere a României într-o nouă etapă de dezvoltare la care aspirăm cu toții. Actuala configurație a Parlamentului este una care încă permite PSD-ului să influențeze în mod negativ deciziile, să blocheze și să deturneze agenda publică. Avem nevoie de alegeri anticipate!
Departamentul de comunicare al PNL Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ