VIDEO! Gutău n-are CHEF de premianți la CHEFUL Primăriei Râmnicu Vâlcea

0
6711

Sâmbătă, 14 decembrie, la restaurantul Hotelului Ramada (fostul Alutus), ar trebui să aibă loc ediția de anul acesta a Balului Primăriei. Deși timp prea mult până la eveniment nu mai este, municipalitatea încă nu a supus aprobării Consiliului Local organizarea și bugetul alocat evenimentului. Semne clare că edilul-șef, cel care va iniția proiectul de hotărâre, nu renunță la lipsa de transparență în cazul obiectivelor despre care știe că îi pot deranja pe vâlceni. Atenție! Nu iau în considerare hotărârea Consiliului Local din octombrie în care a îngrămădit toate evenimentele derulate de primărie până la final de an, pentru că fiecare trebuiau supuse atenției CL separat.


Toate informațiile pe care le-am adunat, până acum, sunt obținute pe surse, ori extrase din diferite susțineri publice recente ale primarului Mircia Gutău. Astfel, o invitație la eveniment ar trebui să coste (știu cum sună, așa a fost formulat în mod repetat) aproximativ 350 de lei de persoană, organizatorii așteptându-se la o participare cuprinsă între 800 și 1.000 de persoane. Cu alte cuvinte, un buget total pentru acțiune de 280.000 – 350.000 de lei.
În ședința de consiliu din 29 noiembrie, alesul municipal liberal Grigore Crăciunescu i-a propus primarului să fie invitați la eveniment, gratuit, și 50-100 de elevi care au împlinit 18 ani și au obținut rezultate meritorii la învățătură. Un demers și oportun, și firesc, în sensul promovării și încurajării merituozității și competitivității. De asemenea, consilierul local liberal a propus ca, dacă nu există banii necesari, în proxima ședință de consiliu să fie inițiat un proiect de hotărâre pentru rectificare bugetară și alocarea sumei necesare, care s-ar ridica la maxim 35.000 de lei.
Inițiativa a părut că l-a surprins pe edilul-șef, dar (cu greu – sic!) și-a stăpânit iritarea. Însă nu a uitat să încerce descurajarea ei, invocând diverse motive ca pretexte. “Nu cred că la un bal putem invita copii. Noi am avut grijă de acești copii, i-am premiat cu burse în valoare de treizeci de milioane…” a spus edilul-șef. Practic, și-a început argumentația cu o minciună gogonată. Circa 500 de elevi vâlceni merituoși, precum și cei care provin din familii cu buget redus au obținut, chiar în ședința cu pricina, burse modice din partea municipalității (cuprinse între 300 de lei/lună/elev și 50 de lei/lună/elev), așa cum prevede și legea încă din 2015 (în anii anteriori Gutău a refuzat cu îndărătnicie să le ofere aceste drepturi legitime), în urma demersurilor asidue al Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE) și ale insistențelor repetate ale consilierilor municipali PNL.
“Nu cred că e cadrul corect să-i invităm la… o noapte de chef…”, a mai grăit primarul. Păi, ori e bal, ori e chef? Și, dacă e un chef la care îți scoți soția în lume, de ce se mai numește Balul Primăriei? Dacă rămâne totuși bal al Primăriei, de ce unora le ceri bani pentru invitații, dar tu te gândești să inviți gratis spre 100 de prieteni mai sus-puși, așa? Dacă rămâne chef, cum se organizează spre exemplu la Club Stephany, de ce ar trebui să fie interzis tinerilor? Și avalanșa de întrebări care mai de care mai indiscrete ar putea continua până după Crăciun.
A! Să nu uit. Pentru aproximativ 500 de prieteni, Gutău a băgat deja mâna adânc în buzunar (de data asta sigur al lui), la cheful de după inaugurarea bretelelor. Se aude că, în weekend, va băga încă o dată, pentru alți 500, “membrii PSD-PER din secțiile de votare”, chipurile. Se apropie alegerile. Are balta pește…

VIDEO:

Dacă e bal, bal să fie! 🙂

Publicată de Valcea Info pe Miercuri, 4 decembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ