Țigaret insistă la primarul Gutău să ia măsuri pentru siguranța pietonilor pe DN 64, în cartierul Stolniceni

0
2722

Miercuri, 9 octombrie, reprezentanți ai Biroului de sistematizare a traficului din cadrul Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea și ai Secției Drumuri Naționale Vâlcea au venit la întâlnirea cu operatori economici din zona de sud a municipiului reședință de județ traversată de DN 64, precum și cu locuitori din cartierul Stolniceni, reprezentați de inginerul Bogdan Țigaret. Invitația s-a dorit încă o încercare de convingere a autorităților să ia măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor pe porțiunea de drum cuprinsă între sensul giratoriu de la Boromir și intersecția cu pasarela Oltchim, una în care frecvent au loc accidente rutiere cu victime.


“În continuare ne dorim amplasarea de separatoare de sens și crearea de refugii la mijlocul trecerilor de pietoni, plus o iluminare mai bună a trecerilor de pietoni pe timp de noapte. De asemenea, sperăm să se înțeleagă că e nevoie și de alte câteva giratorii, pentru că în zonă sunt și operatori economici, și câteva străzi adiacente. În ce privește siguranța pietonilor, chiar săptămâna trecută au avut loc două accidente grave, cu victime, chiar pe trecerea din dreptul fabricii de conserve a societății Anabella. Întâlnirea de azi a avut loc chiar la inițiativa reprezentanților acestei fabrici, în care lucrează aproximativ 500 de persoane și în dreptul porții căreia se află trecerea de pietoni amintită. Cei de la Drumuri Naționale au spus, din nou, că nu există fonduri pentru soluțiile pe care le-am propus noi. Am rămas cu speranța că măcar o soluție de compromis poate fi pusă în aplicare destul de rapid de administrația publică locală, montarea de semafoare electrice cu buton la această trecere. În acest sens, în câteva zile voi întocmi și înregistra la Primăria Râmnicu Vâlcea o nouă adresă, în numele cetățenilor care muncesc sau locuiesc în zonă”, ne-a declarat tânărul inginer, proaspăt membru al PNL Râmnicu Vâlcea.
Demersurile cetățenilor din zonă pentru rezolvarea acestei serioase probleme de trafic rutier datează de mai bine de doi ani. O dovadă în acest sens o reprezintă și documentația semnată de 113 persoane și înaintată Primăriei Râmnicu Vâlcea încă din 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ