Asociația Vâlceană a Elevilor dezmembrează minciunile din comunicatele lui Gutău și respinge acuzațiile de partizanat politic

0
3667

AVE – Asociația Vâlceană a Elevilor dezmebrează printr-un comunicat concis eforturile conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea de a ascunde opiniei publice locale faptul că încalcă legea cu bună știință.


„Considerăm că este important ca informațiile care ajung în spațiul public să fie corecte. Atât din partea noastră, cât și din partea tuturor entităților și autorităților publice.
Astfel, privind comunicatul transmis în spațiul public de către Primăria Râmnicului se impun următoarele precizări privind situația de fond reclamată de AVE:
– Bugetul alocat fondului de burse nu este de 200.000 lei, ci de 161.000 lei. Acesta, diminuat în cea mai recentă rectificare de buget aprobată de Consiliul Local.
– AVE a obținut situatia elevilor care trebuiau sa primeasca burse de merit în cca o săptămână, prin intermediul unor cereri de informații publice transmise către școlile din Râmnicu Vâlcea. Este dificil de înțeles din ce cauză Primăria și Consiliul Local, care stabilesc bugetul tuturor școlilor publice din municipiu, nu au putut afla aceleași informații în ultimii 3 ani.
– Obligația legală a primăriei este să creeze atât un fond de burse ca parte a bugetului local cât și să emită o hotărâre de consiliu local prin care să stabilească câte burse sunt oferite din fiecare categorie și sumele aferente fiecărei burse – acest lucru nu a fost făcut de Primărie.
Asociația Vâlceană a Elevilor NU acționează împotriva Primăriei. AVE este o organizație neguvernamentală independentă care funcționează în interesul respectării legii și a drepturilor elevilor vâlceni. AVE a solicitat respectarea legii educației și rezolvarea absenței burselor în multiple ocazii, folosind toate căile amiabile legale disponibile.
Nu credem că există argumente plauzibile împotriva respectării legii și rugăm pe această cale toți factorii decizionali responsabili să procedeze la aplicarea prevederilor legii educației cât mai curând pentru a nu lăsa încă o generație de elevi olimpici sau aflați în situații sociale dificile fără bursele școlare care sunt dreptul lor legal.
#AVE #EleviiContează #NeȘtimBineDrepturile
Sursa: https://www.facebook.com/AEValcea/

LĂSAȚI UN MESAJ