Țigaret a reintrat “în ring”. S-a alăturat PNL, care reconstruiește o echipă puternică și la Râmnicu Vâlcea

0
5326

Chiar și după ce a ratat la mustață accederea, candidând independent, în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea (iunie 2016), Bogdan Ţigaret a continuat să vină cu idei şi soluţii în atenţia administraţiei publice locale pentru problemele semnalate în cadrul dialogurilor cu cetăţenii urbei (inclusiv în mediul online) sau observate chiar de el. Spre exemplu, tânărul specializat în ingineria transporturilor şi traficului rutier a insistat, în perioada iulie 2016 – octombrie 2017, ca municipalitatea să revină asupra unor măsuri care au perturbat grav circulația autovehiculelor pe unele dintre principalele artere rutiere din Râmnicu Vâlcea. Împreună cu alți tineri (printre care s-au numărat și reprezentanți ai locuitorilor de pe strada Dacia, Zona 1 Mai) a reușit să-l convingă pe primarul Mircia Gutău să dispună reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția străzii amintite cu bulevardul Calea lui Traian. Asta după ce demonstrase public parametrii discutabili din studiul de trafic pe care îl comandase municipalitatea și pe care Poliția rutieră îi acceptase cu prea multă îngăduință (link la finalul articolului).


Din păcate, după ce a admis că, printre altele, și demolarea vechiului giratoriu a fost o idee nefericită și a dispus amenejarea unuia nou (care a costat, între noi fie vorba, mult mai mult decât ar fi costat modernizarea celui vechi) și actualizat la parametrii de trafic mai aproape de realitate, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a întrerupt dialogul instituțional corect nu doar cu Bogdan Țigaret, ci cu majoritatea cetățenilor care criticau decent, dar cu argumente, măsurile pe care aceasta le lua, sau pur și simplu propuneau idei, ori adresau banale întrebări.

Țigaret a și făcut publică noua stare de fapt, moment în care, pe contul său de socializare online, zeci de alți râmniceni i-au confirmat, prin comentarii, că la fel au pățit și ei și îl încurajau să continue demersurile. De atunci, vigoarea demersurilor civice locale a părut că s-a diluat din nou. Aparent. O parte dintre tinerii care au înțeles nevoia de implicare eficientă pentru convingerea instituțiilor decizionale să respecte agenda cetățenilor s-au implicat în politică, unii alegând USR, Plus sau PNL, iar alții continuând să acționeze din poziția de reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale (la fel și Bogdan Țigaret), sau pur și simplu continuând să semnaleze problemele prin postări în mediul online.

Recent, tânărul inginer a decis să se alăture organizației municiplae a PNL Vâlcea, oferind o explicație foarte simplă pentru această decizie. “Așa cum am spus la momentul respectiv, în vara lui 2016, ideile şi proiectele mele nu s-au regăsit pe listele niciunui partid şi am decis că trebuie, totuși, să le prezint şi să le susţin public. De aceea am candidat independent. Un timp, după, am considerat că trebuie să merg pe același drum. Însă, de ceva vreme, unii dintre amicii sau susținătorii de atunci s-au alăturat noii echipe de la organizația municipală a PNL. Am stat și eu de vorbă cu conducerea formațiunii, atât cu domnul Buican și cu doamna Claudia Banu, dar și cu alți membri ai PNL, mi-am prezentat ideile și am acceptat să mă alătur unui proiect politic de anvergură. Cred că în felul acesta putem oferi un proiect politic amplu și mult mai consistent vâlcenilor și sunt dispus să continui eforturile în acest sens. Până la campania electorală pentru alegerile locale, însă, trebuie să îi convingem pe vâlceni că domnul Klaus Iohannis merită să obțină încă un mandat de Președinte al României. Dacă ne raportăm la principalul mesaj al domniei sale, constatăm că asta ne dorim cu toții, în primul rând, normalitate, inclusiv la Râmnicu Vâlcea. Pare puțin, dar observăm, din păcate, că nu e deloc ușor să revenim la o altfel de stare social-economică”, ne-a declarat Bogdan Ţigaret.

http://saptamana.net/articol/11724-premiera-halucinanta-studiu-de-trafic-facut-chiar-la-miezul-noptii

LĂSAȚI UN MESAJ