Zeci de vâlceni distinși la “Gala Liberală Centenar”

0
2938

Joi, 13 decembrie, la Restaurantul OK Ballroom Cetățuie (fosta vilă de protocol), “Gala Liberală Centenar” a strâns la un loc un număr mare de liberali vâlceni și invitați de seamă, în frunte cu liderul national al partidului, Ludovic Orban. Cu acest prilej, PNL Vâlcea, nava amiral a liberalismului în regiunea istorică Oltenia, a distins un număr impresionant de personalități locale care s-au remarcat, de-a lungul timpului, în diverse domenii de activitate. Pentru că lista acestora este foarte lungă, ne oprim aici cu amănuntele legate de eveniment, nu înainte de a le acorda o notă pozitivă liberalilor vâlceni pentru acest moment simbolic valoros.


VÂLCENI ÎN SERVICIUL PUBLIC
1. LAZĂR COMĂNESCU – Pentru importanta contributie adusă in cadrul diplomatiei românești la imbunatatirea imaginii si apararea intereselor Romaniei in Europa si in intreaga lume.
2. LUMINIȚA APOSTOLESCU – Pentru abnegația depusă de-a lungul întregii cariere în vederea asigurării condițiilor de sănătate a cetățenilor.
3. ANDREICĂ MARIA – Pentru contribuția la integrarea europeană a industriei locale din punct de vedere al calității produselor de origine animală oferite populației.
4. CONSTANTIN DIRINEA – Pentru abnegatia cu care a aparat respectarea legalitatii in Consiliul Judetean si in administratia publica locala din județul Vâlcea.
5. VELICU ERAMAZU – Pentru contributia importanta adusa la construirea sistemului hidroenergetic Olt superior.
6. GHEORGHE ȚIGARET – Pentru prodigioasa activitate, de peste 40 de ani, in ABA Olt si pentru soluțiile inovatoare pentru buna gospodarire a apelor si protectia mediului.
7. VALENTIN SMEDESCU – Pentru efortul deosebit depus pentru dezvoltarea si modernizarea retelei de biblioteci din judetul Vâlcea.
8. GEORGE CHIRCA – Pentru curajul de a fonda, după 1989, unul dintre primele posturi de radio private din România, radio Metronom, pentru verticalitatea din discursul public și calitatea din muzică!
9. ADRIAN MESESCU – Pentru devotamentul demonstrat in intreaga carieră pentru apararea si protectia cetatenilor, a valorilor culturale, arhivistice, de patrimoniu si a mediului.
10. TEODOR FLEȘARU – Pentru activitatea prodigioasă în administrația silvică și pentru eforturile de a duce taxidermia la nivel de artă.

ANTREPRENORIAT
1. SC BOROMIR IND SRL – Cel mai mare producător de produse de morărit și panificație din țară. Pentru excelență în domeniul produselor de morărit și panificație la nivel național – domnului Frîntu George.
2. SC AVICARVIL SRL – Cel mai mare crescător de păsări din România, cu un important lanț de magazine pentru desfacere. Pentru excelență în domeniul creșterii păsărilor în România și pentru dezvoltarea propriului lanț de magazine de desfacere – domnului Paraschiv Iustin.
3. SC CĂLIMĂNEȘTI – CĂCIULATA – Cea mai mare investiție privată în domeniul hotelier și alte facilități de cazare și relaxare din județul Vâlcea. Pentru excelență în dezvoltarea investițiilor în domeniul privat hotelier și alte facilități de cazare și relaxare din județul Vâlcea, domnului Cotorceanu Florea / Nicolae Petre.
4. SC DIANA COM SRL – Compania vâlceană aflată în topul producătorilor de carne din România. Pentru excelență în oferirea consumatorilor români şi străini a produselor şi preparatelor din carne corespunzătoare standardelor naţionale şi internaţionale, doamnei Irina Crăciunescu.
5. SC ANNABELLA SRL – Cea mai importantă fabrică de prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor cât și un numeros lanț de magazine alimentare, din zona Olteniei. Pentru excelență în dezvoltarea propriului brand în domeniul industriei de prelucrare și conservare a legumelor și pentru înființarea unui lanț de magazine alimentare, apreciate unanim în zona Olteniei, Dorina și Dan Mutu.
6. SC HARDWOOD SRL – Cea mai mare companie de prelucrarea a lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite din întreaga regiune a Olteniei. Pentru excelență în domeniul prelucrării lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite, fiind cea mai mare companie din întreaga regiune a Olteniei, domnului Diaconu Dan.
7. SC SANO-VITA SRL – O afacere de familie de succes, sută la sută românească, cu produse alimentare naturale și de calitate, fiind cel mai consumat brand de cereale cu peste 1500 de produse naturale. Pentru excelență în dezvoltarea unei afaceri în domeniul producerii și prelucrării produselor alimentare naturale de origine vegetală fiind printre promotorii alimentației sănătoase la nivel național, domnului Soare Cornel.
8. SC AX SRL- CASA DE VINURI IORDACHE – Important producător de vinuri, cu un domeniu ce se întinde pe 30 de hectare de vită – de – vie de rod. Pentru excelență în domeniul viticol, cultivând cele mai bune 6 soiuri de struguri cărora le priește solul și clima de la Drăgășani: Crâmpoșie Selecționată, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Pinot Gris, Tămâioasa Românească, Cabernet Sauvignon și Merlot, domnului Iordache Gheorghe.
9. COMPLEX TISA SPA RESORT OLĂNEȘTI – Unul dintre cele mai mari resorturi din Oltenia, având cel mai mare centru de spa și wellness din această regiune cu condiții foarte bune și diversificate de relaxare. Pentru excelență în dezvoltarea unuia dintre cele mai mari resorturi din Oltenia, având cel mai mare centru de spa și wellness din această regiune cu condiții foarte bune și diversificate de relaxare, domnișoarei Rebenciuc Ioana.
10. SC. ȘTEF MAR SRL – Important producător de ceaiuri cu peste 120 sortimente și plante medicinale din flora spontană și culturi simple și combinate. Este o companie recunoscută pe plan național având clienți în toată România. Pentru excelență la nivel național, în domeniul producției de ceaiuri, cu peste 120 sortimente și plante medicinale din flora spontană și culturi simple și combinate, domnului Ene Cristian.
11. SC FIVE CONTINET SRL – Important producător de lactate proaspete, caşcaval şi brânzeturi, ce sunt cunoscute pe plan naţional dar şi în străinătate. Produsele sunt din ce în ce mai căutate fiind 100% naturale şi fără conservanţi, fiind exportate pe piața din Spania și Cehia, doamnei Laura ION.

EDUCAȚIE
1. ILEANA DUMITRAȘCU – Profesor de fizică la Liceul Pedagogic și ulterior la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea. A inspirat și a pregătit generații de elevi de la care are și acum, peste ani, respectul cuvenit.
2. ELENA POPESCU – Profesor de limba și literatura română la Școala Tudor Vladimirescu Drăgășani. Într-o carieră de peste 40 de ani, a avut darul să lumineze destine, a obținut cu elevii pe care i-a pregătit numeroase concursuri și olimpiade. Ca o recunoaștere a meritelor sale, a obținut Ordinul și Medalia ”Meritul pentru învățământ” în grad de Cavaler.
3. IOLANDA CHERĂSCU – Profesor de coregrafie la Școala Populară de Arte și Meserii Rm. Vâlcea. Elevii vâlceni îndrumați de Domnia Sa au obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale pentru fantezii în coregrafie, dans modern și dans clasic.
4. VICTORIA GIBESCU – Numele domniei sale este rostit cu respect și reverențe, constituind un reper pentru toți elevii și cadrele didactice din Vâlcea. Nu a fost prezentă, din motive obiective, dar ne-a mulțumit pentru premiul pe care l-a ridicat doamna profesor, Clementina Niță.
5. SORIN OANE – Profesor doctor de istorie la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea – istoric, cercetător, scriitor, doctor în ştiinţe istorice. Este autor a numeroase studii și tratate. Este coautor la Enciclopedia judeţului Vâlcea. – Liberalismul Vâlcean.
6. MIHAIL SANDU – Profesor fizică la Liceul Economic Călimănești, a inițiat și condus “Centrul de pregătire pentru performanţă” de la Călimăneşti, autor a numeroase culegeri și tratate de fizică, astronomie și astrofizică, a elaborat subiectele pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică care a avut loc în România.
7. ȘTEFAN SMĂRĂNDOIU – Profesor de matematică la „Școala cu ceas” din Râmnicu Vâlcea – autor de manuale și auxiliare pentru elevi, a obținut numeroase performanțe cu elevii la concursuri și olimpiade, coordonator al centrului de Excelență din județul Vâlcea. A descoperit un caz nou de metodă grafică, pe care l-a denumit «dublu raport».
8. ADRIAN BOURECI – Cel mai vehement susținător al învățământului profesional și tehnic din județ. În perioada în care a ocupat funcția de director al Liceului ”Căpitan Nicolae Pleșoianu”, peste 12 ani, a reușit să convingă zeci de elevi să-și continue studiile și după gimnaziu, contribuind în acest mod la reducerea abandonului școlar.
9. SILVIU GRECU – Profesor de educație fizică, fotbalist şi antrenor de performanţă (volei, baschet şi înot). Ca profesor şi antrenor de înot, a învăţat să înoate peste 10.000 de copii, prin cursurile organizate la ştrandurile din Râmnicu Vâlcea, începând cu anul 1979.
10. CĂTĂLIN SOARE – Profesor de istorie la Colegiul Economic Rm. Vâlcea. De peste 10 ani implementează cu succes proiecte cu finanțare europeană pentru elevii din învățământul preuniversitar și desfășoară activități de voluntariat în care sunt implicați elevi și studenți din țările Uniunii Europene.

SĂNĂTATE
1. Dr. DANIELA RANCEA – Pentru prodigioasa activitate profesională dedicată sănătății femeilor însărcinate și pentru devotamentul demonstrat de-a lungul timpului pentru ocrotirea vieții intrauterine a copiilor.
2. Dr. SANDU IOAN – Pentru remarcabila carieră medicală și pentru abnegația depusă de-a lungul întregii cariere în vederea asigurării accesului la servicii medicale performante pentru toți pacienții.
3. Dr. CONSTANTIN DUMITRESCU – Inimă și speranță pentru pacienții săi, recunoștință din partea miilor de pacienți pe care i-a tratat.
4. Dr. ION DRAGOȘ IONESCU – Pentru deosebita activitate profesională și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul întregii cariere medicale.
5. Dr. GEORGE IOAN TRELEA – Pentru prodigioasa activitate profesională și pentru devotamentul demonstrat permanent față de profesia de medic și pacienți.
6. Dr. DIONISIE DUBINCIUC – Pentru prodigioasa activitate profesională și de cercetare științifică și pentru devotamentul demonstrat față de profesie și pacienți.
7. Dr. CONSTANTIN IONIȚESCU – Pentru remarcabila carieră medicală și pentru meritul deosebit de a pune pe primul loc nevoile pacienților și sănătatea lor.
8. Dr. GHEORGHE RISTESCU – Pentru prodigioasa activitate profesională dedicată sănătății femeilor însărcinate și pentru devotamentul demonstrat de-a lungul întregii cariere pentru ocrotirea vieții intrauterine a copiilor.
9. Dr. TRESTIAN CORNELIU GĂVĂNESCU – Pentru rezultate medicale deosebite de-a lungul întregii cariere și pentru susținerea actului medical la nivel de performanță.
10. Dr. GHEORGHE SĂRDĂRESCU – Pentru prodigioasa activitate profesională, având drept scop interesul primordial al pacientului.
11. Dr. LAURENȚIU TOMESCU – Pentru performanța deosebită în domeniul medical în care activează și pentru conduita exemplară față de pacienți.
12. Dr. FLORIN MANU – Pentru devotamentul demonstrat în întreaga activitate medicală profesională față de tratarea micilor pacienți, punând pe primul loc sănătatea și viața copiilor.

TEHNICĂ, CERCETARE ŞI INOVARE
1. Prof. dr. UNIV. IOAN ȘTEFĂNESCU – Pentru modernizarea continua si ridicarea prestigiului stiintific in tara si strainatate a Institului de Criogenie si Separari Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea.
2. Dr. chim. EMILIAN GEORGESCU – Pentru activitate inventivă deosebita si managementul eficient al Centrului de Cercetari “Oltchim”, Râmnicu Vâlcea.
3. Dr. BOTU ION – Pentru crearea unei varietati de soiuri romanesti, unicat, de nuc, prun castan si alun.
4. Dr. chim. David Elena – Pentru contributia inventivă deosebită in recuperarea si valorificarea materialelor reciclabile.
5. Ing. Dumitru Popescu – Pentru activitatea de pionierat in constructia rachetelor si promovarea turismului aerospatial.
6. Dr. Ing. Sava Ion Mina – Pentru intreaga activitate inovativa de elaborare s idemonstrare practica a noi tehnologii in cadrul Centrului de Cercetari Rm. Valcea (Laborator “Piloti”).
7. Prof. dr. GHEORGHE PLOAIE – Pentru contributia stiintificaoriginala in domeniul bilogiei, spelogiei si conservarea ariilor protejate.
8. Ing. PETRE CICHIRDAN – Pentru intreaga activitate creative deosebita, in domeniile aviatiei, hidraulicii si pentru plurivalența sa cultural-artistica.
9. Dr. Chim. MARIAN PATRASCU – Pentru dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de fabricare a diferitelor sortimente de policlorura de vinil.
10. Ing. fiz. GEORGE BELGUN – Pentru contribuția creativă la dezvoltarea controlului nedistructiv al materialelor.
11. Ing. PETRE VASILESCU – Pentru evidentierea si punerea in practica a efectului de “tetroid”.

CULTURĂ
1. TINA POPA – Artist plastic, pictor (expozitii nationale si internationale).
Pentru activitatea artistică de excepție, pentru palmaresul recunoscut internațional și pentru devotamentul demonstrat în întreaga carieră față de valorile culturale românești.
2. ANGELA TOMASSELI – Artist pictor, pictor (expozitii nationale si internationale). Pentru importanta contribuție adusă vieții artistice la nivel național și internațional și pentru activitate artistică remarcabilă.
3. DORINA ARSENESCU – Pianist si profesor (initiatoarea concursului national Irina Satchi). Pentru importanta contribuție adusă la descoperirea și îndrumarea tinerelor talente muzicale.
4. EUGEN NEGRICI – Eseist, critic, teoretician şi istoric literar; doctor în filologie ( absent, din motive medicale, preia premiul prietenul său de-o viață, Traian Dobrinescu, reprezentat al PNL). Pentru prodigioasa activitate de cercetare și literar-artistică și pentru abnegația depusă în îndrumarea tinerilor profesori și cercetători.
5. SERGIU PLOP – Artist pictor, pictor (expozitii nationale si internationale). Pentru efortul neobosit de a promova valorile artistice naționale la nivel internațional.
6. FLORIN ZAMFIRESCU – Actor si rector al facultatii Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Pentru prodigioasa activitate artistică pe scena teatrului românesc și pe platourile de filmare, pentru importanta contribuție adusă la formarea generațiilor viitoare de actori.
7. FLORIN EPURE – Istoric, in prezent Directorul Direcţiei pentru Cultură Vâlcea. Pentru importanta contribuție adusă la păstrarea și consolidarea vestigiilor istorice din județul nostru și pentru promovarea permanentă a valorilor istorice și culturale românești.
8. MIHAI SPORIȘ – Istoric; doctor în ştiinţe energetice şi doctor în daco-romanistică. Pentru importanta contribuție adusă la consolidarea valorilor culturale vâlcene și pentru prodigioasa activitate literar-artistică.
9. IULIAN MARGU – Dramaturg si regizor de filme de scurt metraj (numeroase premii). Pentru devotamentul față de public, demonstrat de-a lungul întregii cariere de om de televiziune și artist.
10. GHEORGHE DEACONU – Etnolog, eseist, folclorist, istoric al culturii, publicist, memorialist, editor, animator cultural, scenarist și regizor de spectacole (initiator al programelor culturale devenite traditionale „Cocosul de Hurez”, “Cânte­cele Oltului, „Hora costumelor”. Pentru devotamentul față de cultura și tradiția populară, pentru întreaga activitate de cercetare și literar-artistică.

SPORT
1. LAURENȚIU STILEA – Volei. Antrenor emerit. Pentru o carieră de excepție peste 46 de ani în domeniul sportului de performanță, în cadrul căreia a promovat peste 50 de jucatori in Divizia A pentru activitatea remarcabilă prin care sportul vâlcean a primit recunoaștere națională și internațională.
2. MARIUS MĂRGĂRIT – Volei. Pentru contribuția importantă adusă la promovarea tinerilor sportivi din Vâlcea și din întreaga țară ca profesor antrenor la Colegiul Mircea cel Batran și antrenor la loturile nationale de junioare si cadete.
3. TEODOR CIOBANU – Fotbal. Pentru o deosebită activitate de sportiv și antrenor și pentru devotamentul față de formarea tinerilor sportivi vâlceni.
4. MARIAN BAȘNO – Fotbal. Maestru al Sportului, antrenor divizia A si B. Pentru devotamentul față de valorile sportului vâlcean și pentru activitatea sportivă de performanță.
5. HILDA HRIVNAK POPESCU – Handbal. Pentru deosebita contribuție pe care a avut-o la promovarea sportului vâlcean și național, pentru efortul de a promova echipa “Chimistul Rm. Valcea” in Divizia A.
6. GEORGETA ANDRONACHE – Handbal. Pentru rezultatele sportive remarcabile obținute la nivel național care au pus Vâlcea pe harta handbalului mondial.
7. MANUELA CORNEA – Baschet. Pentru rezultatele deosebite obținute în cariera de 25 de ani ca sportiv de performanta și pentru promovarea cu echipa de baschet feminin CET Govora in prima liga Nationala in calitate de antrenor.
8. ANTOANETA TOMA – Baschet. Profesor antrenor la lotul National de junioare si senioare. Pentru o importantă contribuțe adusă sportului vâlcean și pentru recunoașterea performanței la nivel național.
9. TIBERIU ANINIȘ – Șah. Pentru importanta contribuție la dezvoltarea sportului minții la nivel județean și pentru activitatea de excepție recunoscută la nivel național.
10. PAUL VIOREL DINU – Karate. A fost desemnat Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea. Este vicepreședintele Karate WKF al Colegiului Național al Antrenorilor din cadrul Federației Române de Karate. Pentru importanta contribuție adusă la dezvoltarea și recunoașterea sportului vâlcean și pentru promovarea tinerilor sportivi vâlceni.

PROFESII LIBERALE ŞI ACTIVITĂŢI INDEPENDENTE
1. NICOLETA PIETRARU – Ceramistă. Se înscrie în galeria personalităților creatoare prin contribuția la păstrarea și perpetuarea tradițiilor și meșteșugurilor specific românești. Are darul de a cumula în ceramica pe care o modelează, elementele tradiționale, vechile forme și motive menținute de-a lungul timpului.
Pentru păstrarea tradiției și conservarea patrimoniului imaterial recunoscut de UNESCO.
2. CRISTIANA MORARU – Născută pe data de 13 decembrie, apicultor, cercetător, proprietar de fermă de multiplicare, are merite deosebite în menținerea specie ”apis melifera carpatica”, a reușit să autorizeze subspecia ”ecotip F15 Horezu”. Este producător de mătci (regine) de albine comercializate la nivel mondial. Pentru efortul deosebit depus pentru menținerea performanței în apicultură cu rezultate recunoscute la nivel mondial.
3. OLIMPIA POPESCU – Avocat, fost Decan al Baroului Vâlcea, fiind cel mai tânăr decan din țară la acea dată. Pentru activitatea deosebită desfășurată în perioada în care a fost decan al Baroului Vâlcea.
4. DOINA NEGOIȚĂ – Arhitect experiență vastă și îndelungată, a colaborat la multe proiecte cu instituțiile publice. Pentru prodigioasa activitate profesională, pentru devotamentul demonstrat față de patrimoniul și valorile arhitect arhitecturale românești.
5. MAGDA POPESCU – Inginer proiectant, a realizat proiectarea ansamblurilor rezidențiale din Drăgășani, Horezu, Râmnicu Vâlcea, a proiectat aducțiunile de gaze pentru 26 de localități din județ.
6. ELENA PARASCHIV – Notar, profesor universitar, doctor in drept, fost avocat si judecator. Pentru prodigioasa activitate profesională și pentru contribuția deosebită în formarea tinerei generații de profesioniști în domeniul justiției.
7. NARCISA IULIA DUMBRĂVESCU – Avocat. În prezent decan al Baroului Vâlcea. Pentru remarcabila contribuție la consolidarea actului de justiție și menținerea valorilor umane ca repere incontestabile în activitatea profesională.
8. CEZAR TITĂ – Avocat, carieră universitară. Pentru rezultatele remarcabile în cariera didactică și profesională, pentru susținerea neîntreruptă a valorilor morale.
9. CRISTINEL VLAD – Arhitect, a proiectat Bilbioteca Județeană și Teatrul Anton Pann, fost arhitect sef a orasului Râmnicu Vâlcea. Pentru prodigioasa activitate profesională și pentru devotamentul demonstrat față de valorile culturale și nevoile urbei noastre.
10. ALEXANDRU ILINCA – Opincar. Pentru deosebita contribuție la păstrarea tradiției populare românești și a portului popular autentic.

Societate civilă/ implicare în societate
1. ASOCIATIA KOGAYON – FLORIN GHEORGHE STOICAN. Antreprenorul care luptă pentru peisajele virgine ale Romaniei, fondatorul Asociatiei KOGAYON, aceasta fiind de fapt o miscare de cetateni activi care creeaza sisteme functionale in jurul ariilor protejate din Romania. Asociatia are misiunea de a conserva , promova si valorifica in mod sustenabil patrimoniul natural si cultural din Romania. Pentru o importantă contribuție la conservarea, promovarea și valorificarea in mod sustenabil a patrimoniul natural si cultural din Romania.
2. ASOCIAȚIA SPORTIVĂ SEN SPORT – SILVIU GHIȚĂ.
3. SOCIETATEA NATIONALĂ INDEPENDENTĂ A HANDICAPAȚILOR DIN VÂLCEA – DUMITRU ZAMFIRA. Este infiintata in decembrie 1990, are 1100 membri, iar scopul acesteia este integrarea social-culturala a persoanelor cu handicap. Saptamanal desfasoara Cenaclul Petale, in care se prezinta cate un poet care a participat la Marea Unire. Pentru o importantă contribuție adusă la integrarea social-culturala a persoanelor cu handicap.
4. AOCIATIA NEVĂZĂTORILOR DIN VÂLCEA – DANIEL VLANGĂR. Specialistii organizatiei au contribuit decisiv la realizarea programului de voce sintetica in limba romana pt calculator, un program prin care nevazatorii ajung sa dobandeasca acces depin la informatie scrisă. Pentru activitatea neîntreruptă în furnizarea de servicii sociale persoanelor cu deficienta de vedere-adulti si copii.
5. CENTRUL LOCAL “MIRCEA CEL BATRÂN” AL ORGANIZAȚIEI NATIONALE CERCETAȘII ROMÂNIEI – NICOLAIE ALMAȘI. Membru inca de la infiintare, liderul Cercetasilor Valceni, Nicolaie Almasi este în prezent membru al Fundatiei Europene SCOUT – PRIETENII CERCETASILOR, entitate care sprijina si finanteaza activitatile nationale ale cercetasilor. Pentru o deosebită contribuție la crearea și dezvoltarea celei mai importante mișcări educative din Romania pentru copii si tineri.
6. FUNDAȚIA CURIERUL DE VÂLCEA –IOAN BARBU. Atât Fundația, cât și Asociația Culturală ”Curierul de Vâlcea” au ca scop realizarea unor manifestări educative și proiecte culturale și literar-artistice promovate și susținute de cotidianul cu același nume. Pentru prodigioasa activitate literar-artistică, fiind un reper pentru tânăra generație și pentru mediul cultural vâlcean.
7. ASOCIATIA CULTURALĂ PIANOFORTE – MIHAELA ȘI DANIEL MANAFU. Membrii fondatori ai Asociației, s-au pus în slujba dezvoltării armonioase a tinerilor muzicieni ai comunității. Au strâns fonduri destinate sprijinirii micilor pianiști au susținut tinerii pianiști participanți la Cursurile de Măiestrie Interpretativă din cadrul Asociației. Au pregătit și au obținut cu elevii premii la numeroase concursuri din țară și străinătate. Pentru abnegația demonstrată de-a lungul întregii activități care vizează dezvoltarea armonioasă a tinerilor muzicieni ai comunității.
8. ASOCIATIA MORE THAN A S.M.I.L.E – TUDOR FLORIN. Asociatia Smile ofera prilejul de a evolua intr-un mediu frumos. De la Concertul Colectiv, unde s-au donat peste 65 000 lei, de la proiectul Bucurie in Miscare, si la realizarea unei harti din aprox 4700 pers la Alba Iulia, în An Centenar, Asociatia Smile ofera unele din cele mai frumoase experiente pentru comunitate. Pentru contribuția importantă adusă în domeniul voluntariatului.
9. FUNDATIA CULTURL-EDUCATIONALĂ PRINCIPESA MARIA – IRINA ȘI EUGEN ILIESCU. Organizatia a realizat proiecte pentru sustinerea educatiei timpurii si pt dezvoltarea abilitătilor fundamentale de viată ale copiilor și părinților. Fundatia organizeaza o serie de actiuni caritabile, in general pentru copiii cu nevoi speciale care au nevoie de sustinere financiară. Pentru efortul deosebit depus pentru realizarea de proiecte pentru sustinerea educatiei timpurii si pt dezvoltarea abilitătilor fundamentale de viață.
10. ASOCIAȚIA PRIETENII SPITALULUI VÂLCEAN – DIANA VĂDUVA. În doar 3 ani de activitate a reusit sa aduca un plus valoare in viata comunitatii locale. Pentru importanta contribuție adusă in viata comunitatii locale, atat prin donatiile generoase facute Spitalului Judetean de Urgenta Valcea si Spitalului de Pneumoftiziologie de la Mihaesti, cât și prin implicarea in proiecte sociale de conștientizare a diferitelor probleme de sănatate.

TINERI DE SUCCES
1. ANDREEA NECȘOIU – Campioană națională la aruncarea suliței. Pentru performanța în proba de aruncare a suliței, fiind campioană națională la acest sport.
2. ȘTEFANIA CEBUC – Locul I la Olimpiada Națională de Limba Engleză 2018. Pentru atingerea unui nivel înalt de competența lingvistică în limba engleză, fiind recunoscută la nivel național, prin obținerea primul loc la olimpiadă.
3. BOGDAN DEAC – Cel mai tânăr Mare Maestru Șahist all time din România. Pentru deosebitele rezultate obținute, fiind Cel mai tânăr Mare Maestru Șahist all time din România.
4. ALEXANDRU RUNCEANU – Multiplu campion național la dans sportiv – în prezent antrenor de campioni de dans la Sala RuApollo din Râmnicu Vâlcea. Pentru performanța deosebită de a fi multiplu campion național la dans sportiv și pentru devotamentul demonstrat ca antrenor de dans.
5. MIHAI ȚIGARET – Câștigător a numeroase premii la pian. Pentru rezultatele remarcabile obținute la festivalurile și concursurile de pian, fiind deținătorul a numeroase premii I.
6. ȘTEFAN ROATĂ – Locul I la Concursul de Proiecte Europene, faza națională. Pentru deosebitele rezultate obținute la nivel național, deținând locul I la Concursul de Proiecte Europene.
7. MEDEEA FLORESCU – Locul I la Olimpiada Națională de Germană. Pentru atingerea unui nivel înalt de competența lingvistică în limba germană, fiind recunoscută la nivel național, prin obținerea primul loc la olimpiadă.
8. BOGDAN GOGOLOȘI – Campion european de karate. Pentru merite deosebite în activitatea sportivă, deținând titlul de campion european la karate.
9. RADU RUIU – Campion la scrimă / numeroase premii și medalii naționale. Pentru remarcabile rezultate în sport, fiind recunoscut drept campion național la scrimă.
10. LAURENȚIU PLOSCARU – Olimpic internațional la Matematică. Pentru excelența în matematică, remarcându-se ca olimpic internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ