Alegeri pentru șefia PNL Râmnicu Vâlcea, mâine, la Teatrul “Anton Pann”. Candidat surpriză la primărie, lasă de înțeles deputatul Cristian Buican!

0
2051

Sâmbătă dimineață (24 noiembrie), membrii Organizației PNL Vâlcea se întrunesc în sala mare a Teatrului “Anton Pann” pentru alegerea președintelui. Funcția a rămas vacantă din luna martie a anului curent, în urma demisiei lui Victor Giosan.


Doi candidați s-au înscris în competiție, președintele interimar Bogdan Alex Argeșanu-Popescu și Daniel Mihail Câmpeanu. Alături de biroul politic, viitorul președinte al celei mai mari organizații liberale vâlcene va avea, ca de obicei în ultimii ani, o misiune foarte dificilă: alcătuirea unei echipe care să obțină în 2019 rezultate peste media județeană a partidului la alegerile europarlamentare și prezidențiale, identificarea unui candidat cu care PNL să se prezinte la alegerile pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ din 2020 și selectarea riguroasă a unei liste de candidați la consiliul local.
Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, e destul de optimist în privința șanselor colegilor săi de reușită în toate aceste provocări politice imediate. “Selectarea candidaților pentru lista de consilieri locali a început deja. Pe lângă CV-ul profesional și politic, va conta, bineînțeles, și implicarea fiecăruia în campaniile electorale de anul viitor. Important este să intrăm în anul 2019 cu o conducere a organizației legitimă statutar în întregime, care să elaboreze și să aplice o strategie pentru doi ani consecutivi de alegeri, un efort cu care ne confruntăm cu toții în premieră și un proiect solid pentru administrația locală. Există și avantaje în această situație, cel mai ușor de intuit fiind sudarea unei echipe care să abordeze localele cu șanse cât mai mari. Da, ne-am gândit și la stabilirea candidatului pentru funcția de primar la Râmnicu Vâlcea și am făcut deja pași importanți în această direcție, doar că ne străduim să cântărim bine și în liniște. Din acest motiv am preferat să păstrăm discreție până la momentul potrivit. Am învățat și din greșeli, nu vrem să se întâmple să venim cu un nume azi, iar mâine să propunem vâlcenilor pe altcineva. Am văzut și eu că în spațiul public se vehiculează mai multe nume, variante, conjuncturi, dar niciuna nu a fost nici inițiată, nici încurajată de noi. Se poate spune că se conturează deja o opțiune cu șanse destul de bune să fie apreciat de un număr mare de cetățeni din Râmnicu Vâlcea, dar nu vreau să spun mai multe pentru că încă depinde totul de un complex de factori. Oricum, cred că va fi o surpriză pentru cei care ne cântă prohodul din punct de vedere politic la Râmnicu Vâlcea”, ne-a declarat zilele trecute liderul PNL Vâlcea, zâmbind misterios.

LĂSAȚI UN MESAJ