“Muzeul armelor”, o expoziție permanentă ce va fi amenajată de Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” în cadrul Complexului Expozițional Seaca în An Centenar

0
1717

Consiliul Local al oraşului Călimăneşti, întrunit în şedinţă ordinară în data de 28 septembrie, a aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Călimănești și Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea în vederea înființării unei expoziții permanente în cadrul Complexului Expozițional Seaca.


Arme provenind din perioada medievală până în cea contemporană, trofee, vestigii, obiecte de patrimoniu etnografic, facsimile după documente oficiale de stat și multe altele vor putea fi admirate în scurt timp la “Muzeul armelor”, o expoziție permanentă ce va fi amenajată de Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” în cadrul Complexului Expozițional Seaca în An Centenar. În proiect sunt angrenate ca partenere mai multe instituții de prestigiu precum Muzeul Național Brukenthal Sibiu (care va participa cu peste 2.000 de arme), Complexul Muzeal Național “Astra” Sibiu, precum și muzeele județene din Cluj și Alba.
Din partea orașului Călimănești a fost împuternicit primarul Florinel Constantinescu să semneze acordul de parteneriat cu Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea în vederea înființării expoziției permanente în cadrul Complexului Expozițional Seaca situat pe DN7 km 188+500, Calea lui Traian nr. 1 bis. Primăria va pune la dispozițiea Pavilionul B1 în vederea realizării proiectului expozițional istorico-etnografic, documentar și artistic, dezvoltat pe mai multe direcții, care să constituie un pol de atracție pentru turiștii stațiunii, pentru locuitorii zonei, pentru publicul care tranzitează zona.
Și acest demers se încadrează perfect în acțiunile și inițiativele programate Muzeului Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea din cadrul proiectelor “1 Decembrie – Marea Unire”, “100 de ani de la Marea Unire” și “Salonul național de artă”, finanțate de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin proiectul strategic național Centenarul Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.
• Laura POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ