Primăria Râmnicu Vâlcea pregătește un “cocktail” de 35.000 de lei în Ziua Imnului Național, dar face și alte pomeni din bani publici

0
8008

Vineri, 6 iulie, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este convocat în ședință extraordinară, principalul proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi fiind cel care vizează repartizarea sumelor din împrumutul de 25 milioane de lei (care va fi contractat de la BCR, cel mai probabil în 2019) pe obiective de investiții. Primăria propune și aprobarea suplimentării costului și așa piperat al organizării evenimentelor ocazionate de Ziua Imnului Național cu 54.900 de lei, o sumă cam obscenă – 35.000 de lei – fiind destinată “cocktailului” (n-o fi, de fapt, tot un fel de pomană mai simandicoasă?) de la ceremonia oficială din Zăvoi. Tot vineri se propune și o nouă organigramă a SCM (care va prelua patrimoniul și angajații clubului de handbal HCM), precum și salariile pentru angajații clubului. Cu acest prilej iese din nou în evidență fapul că unii dintre ei vor primi în continuare, lunar, mii de lei din bani publici pe care nu îi pot justifica riguros cu activitatea prestată.


Conform proiectului de hotărâre întocmit de executivul local, sumele vor fi repartizate astfel: reabilitarea și modernizarea Arenelor “Traian” (7 milioane de lei finanțare din împrumut – 15,15 milioane de lei fiind valoarea totală a obiectivului de investiție), arteră de legătură între bulevardele Nicolae Bălcescu și Dem Rădulescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran (8 milioane de lei – 28,996 milioane de lei valoare totală), reabilitarea termică a 46 de blocuri (2 milioane de lei – 65,143 milioane de lei valoare totală), achiziție sediu administrativ (8 milioane de lei – 17,736 milioane de lei valoare totală).
Dintre celelalte proiecte de hotărâri, unul vizează organizarea și finanțarea evenimentelor ocazionate de Ziua Imnului Național (27-29 iulie). 442.000 de lei ar fi trebuit să fie costul total al evenimentului, estimat și aprobat inițial prin HCL nr. 180/2018. Proiectul de pe ordinea de zi de vineri conține însă și propunerea de suplimentare a bugetului aprobat cu suma de 54.900 de lei, astfel că 496.900 de lei va fi costul total estimat al evenimentului ce va fi suportat (aproape? – întrebarea se justifică pentru că nu au fost evidențiate sponsorizări atrase de către primărie) integral din bani publici. Executivul motivează suplimentarea cu faptul că 35.000 de lei (TVA inclusă) vor fi necesari pentru asigurarea unui “cocktail invitaților la ceremonialul militar-religios oficial din Parcul Zăvoi, iar 19.900 de lei vor fi necesari pentru organizarea ediției a VIII-a a Festivalului de Film “CineVil” (în aer liber, în Scuarul Mircea cel Bătrân). Programul complet al manifestărilor va fi publicat pe site-ul primăriei, dar este alocat și un buget pentru o parte a presei locale ce va expune evenimentul la justa dimensiune, suntem siguri de asta (sic!).
Nu în ultimul rând, trei proiecte de hotărâri vizează completarea organigramei și a statului Sport Club Municipal (SCM) Râmnicu Vâlcea (fără personalul sportiv), aprobarea salariilor la SCM, precum și o rectificare de buget tot în favoarea clubului sportiv. Rectificarea vizează suplimentarea bugetului cu 2,15 milioane de lei (ajungându-se la o valoare totală de 3.776.100 de lei) prin preluarea patrimoniului și angajaților HCM. Inițiativa referitoare la salariile din cadrul clubului evidențiază, pe de o parte, salarii scandaloase pe care le vor încasa nejustificat (în continuare) unii angajați de tip clientelă politică (între 4.000 și 10.000 de lei lunar), iar pe de alta faptul că sunt create noi posturi pentru care va fi “recrutat” personal. În rectificarea bugetară este evidențiată și o sumă cam extravagantă destinată reclamei și publicității SCM pe ultimele două trimestre ale anului în curs.
Sursa: http://www.primariavl.ro/sedinte-consiliul-local/convocari-proiecte-hcl/item/6159-consiliul-local-este-convocat-in-%C8%99edin%C8%9Ba-extraordinara-in-data-de-06-iulie-2018,-ora-11-00

LĂSAȚI UN MESAJ