Cod Portocaliu, miercuri, dar continuă să plouă până sâmbătă, avertizează meteorologii

0
1123

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți alte două avertizări succesive, una de tip Cod Galben și una Cod Portocaliu, valabile din noaptea de marți spre miercuri (26 spre 27 iunie) și până miercuri seara, la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, va ploua în cantități însemnate pe arii extinse din aproape toată țara și abundent în zonele de deal și de munte. Din acest motiv și hidrologii îndeamnă la vigilență, fiind așteptate creșteri ale debitelor principalelor râuri începând de miercuri dimineață.


Codul Galben are intervalul de valabilitate 27 iunie, ora 03.00 – 27 iunie, ora 23.00, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină”, arată ANM.
Codul Portocaliu are intervalul de valabilitate 27 iunie, ora 09.00 – 27 iunie, ora 23.00 și vizează ploi abundente. “În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte, mai arată meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ