Protest! Medicii veterinari cer Parlamentului să le recunoască exclusivitatea comercializării și utilizării medicamentelor de uz veterinar

0
596

Marți, 26 martie, în Piata Presei Libere din București, de la ore 12.00, medicii veterinari de liberă practică se adună să protesteze pentru conștientizarea problemelor existente în cadrul profesiei de către conducerea executiva și legislativă a României.


Protestul este organizat de Colegiul Medicilor Veterinari din România. Nemulțumirile pe care medicii veterinari doresc să le facă publice vizează subiecte precum efectele pe care modificarile OUG 70/2017 le au asupra profesiei și a sănătății populației. După ce reprezentanții CMVRo au câștigat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene procesul împotriva statului român cu privire la exclusivitatea medicului veterinar de a comercializa și de a utiliza medicamentul de uz veterinar, medicii veterinari solicită Parlamentului să corecteze OUG 70/2017 conform hotărârii Curții Europene. De asemenea, medicii veterinari concesionari sunt nemulțumiti de tarifele pentru acțiunile concesionate/contractate, contractele de prestări servicii pentru acțiunile din Programul Strategic și lipsa de stabilitate a Programului Strategic al ANSVSA. Medicii veterinari doresc ca protestul sa fie unul mut, cu transmitere de mesaje ce privesc problemele medicilor veterinari din toate domeniile de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ