Mircia Gutău a intrat în vizorul PMP și USR la nivel național din cauza desființării Liceelor Oltchim și “Henri Coandă”

0
10071

Deputatul PMP Robert Turcescu vrea să să vină cu acest scop la Râmnicu Vâlcea și solicită sprijin din partea tuturor parlamentarilor vâlceni. Comisia de învățământ din cadrul Camerei Deputaților va înființa o subcomisie de lucru care să studieze cazul desființării Liceelor Oltchim și “Henri Coandă” din Râmnicu Vâlcea. Profesorii și părinții elevilor de la cele două unități de învățământ încep să aibă speranța că îndrăznește totuși cineva să observe posibilul abuz de autoritate, poate chiar și în serviciu, ale căror victime se consideră.


Cel mai vehement împotriva desființării celor două unități de învățământ a fost deputatul PMP Robert Turcescu. “Desființăm, practic, nu una, ci două unități de învățământ, dintre cele pe care noi ne chinuim aici, în Comisia de învățământ, să le reînființăm, sau să le sprijinim pentru a se dezvolta. Că admitem cu toții că avem o lipsă teribilă de oameni pregătiți în meserii”, a subliniat fostul jurnalist în timpul ședinței de comisie marți, 6 martie. Miercuri, el a continuat demersul parlamentar, susținând o declarație politică intitulată “700 de elevi, bătaia de joc a unui primar”. Deputatul PMP arată că “Pe scurt, este voba de două unități de învățământ care sunt supuse dizolvării printr-o decizie bizară luată de administrația locală în frunte cu primarul Mircia Gutău. (…) Practic, cele două unități de învățământ sunt victime colaterale ale unui război imobiliar care are drept miză 25 de hectare de teren. Dacă lucrurile nu ies așa cum vrea primarul (conducerea Liceului Oltchim să convingă Ministerul Educației Naționale să aprobe schimbul imobiliar cu Universitatea din Pitești, adică un fel de șantaj – n.r.) zeci de profesori vor rămâne fără posturi și peste 700 de elevi vor fi nevoiți să-și găsească alte școli în care să învețe. Riscul de abandon școlar este imens, majoritatea elevilor de la cele două școli fiind din mediul rural. Vorbim de copii care s-au înscris la cele două licee tehnologice pentru a învăța o meserie și care s-ar putea să nu aibă posibilitatea, sau să nu fie interesați de continuarea studiilor într-un liceu teoretic. Până la urmă, Comisia de învățământ a decis înființarea unei subcomisii de lucru care să se ocupe de această problemă. Vreau să merg împreună cu colegii din acest for la fața locului pentru a discuta cu toate părțile în această poveste. Fac apel, de asemenea, la toți parlamentarii din județul Vâlcea să ne sprijine în acest demers și să facem un efort comun pentru a descurca ițele acestei situații încâlcite ale cărei victime sunt zeci de profesori, sute de elevi și două licee absolut necesare în zonă”, a susținut Robert Turcescu.

Trei parlamentari USR vin la Vâlcea pentru a prezenta inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice”

Joi, 8 martie, și USR Vâlcea a anunțat o conferință de presă la care vor participa trei parlamentari ai formațiunii, Cristian Seidler, Mihai Botez și Stelian Ion. Formațiunea își va prezenta acțiunile pe plan local legate de decizia primăriei de a mări taxele locale, va prezenta câteva propuneri pentru îmbunătățirea activității administrației publice locale și va oferi mai multe detalii despre inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice”, inițiativă pe care USR o susține la nivel național. Totuși, Andrei Gheorghiu, președintele filialei Vâlcea, ne-a asigurat că va fi discutată și decizia primarului Mircia Gutău, susținută în mod bizar și împotriva intereselor învățământului de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, de comasare a Liceelor tehnologice Oltchim și Henri Coandă.

Pe aceeași temă citiți și:

BOMBĂ! Conducerea ISJ Vâlcea continuă să-i facă poftele lui Gutău și-i anunță pe profesorii de la “Henri Coandă” și Oltchim… să-și cam caute de lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ